Buur redt bejaard koppel uit brandende woning: trio door rook bevangen en naar ziekenhuis

Het vuur zou onstaan zijn in de garage en verspreidde zich naar de zolder van het huis.
Ronny De Coster Het vuur zou onstaan zijn in de garage en verspreidde zich naar de zolder van het huis.
In de wijk Hovendaal in de Brakelse deelgemeente Michelbeke moest de brandweer zaterdagavond een vrij zware woningbrand blussen. Een bejaard koppel geraakte bevangen door de rook en is naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem gebracht.

Het vuur ontstond rond zeven uur. Buren werden gealarmeerd door een luide knal. Vermoedelijk is die veroorzaakt door een ontploffing in de verwarmingsinstallatie van het huis. Uit het dak van de woning steeg rook op. “We kennen de precieze oorzaak nog niet, maar de brand is alleszins ontstaan in de garage van de woning. Het vuur zit nu onder het dak van het huis”, zegt Rudy Sadones, hoofd van de brandweerpost Brakel.

Door rook bevangen

Marcel Roelandt en zijn vrouw Brigitte Van Crombrugge, bewoners van het huis en ook een buur die hen te hulp was gesneld, zijn naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem gebracht. Ze waren door rook bevangen, maar hun toestand zou niet zorgwekkend zijn.

Ronny De Coster1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik lagrou

    Aan alle mensen plaats minstens 2 brand alarmen 1in hall -trap 1 salon