CD&V vindt 'Driewervenplan' onvoldoende uitgewerkt

De gemeente Borsbeek stemde afgelopen gemeenteraad het 'driewervenplan' goed, dat toekomstplannen bundelt voor seniorenflats, het gemeentehuis en de kunstacademie. Oppositiepartij CD&V stemde tegen en vraagt om het hele plan stop te zetten en te herbekijken. "Er zijn nog te veel fundamentele vragen die onbeantwoord blijven."

Oppositiepartij CD&V heeft grote bedenkingen bij het 'driewervenplan' dat de meerderheidspartijen goedkeurden in de gemeenteraad in Borsbeek. Het plan houdt in dat er nieuwe seniorenflats komen aan Het Leike, dat het gemeentehuis een multifunctioneel gebouw wordt waar politie en OCMW in worden ondergebracht en dat de kunstacademie Academia een nieuwbouw krijgt. CD&V is niet tegen die plannen, maar vindt dat wat nu op tafel ligt geen optie. "Er moeten inderdaad serviceflats bijkomen en Academia heeft dringend een nieuw gebouw nodig, maar de plannen die nu op tafel liggen zijn een basis om verder op te bouwen. Ze zijn niet voldoende doordacht om hiermee naar een projectontwikkelaar te stappen", vertelt Marian Lauwers van CD&V.

Naar toekomst kijken

Volgens de partij is de manier waarop te werk gegaan is verkeerd. "Vanuit de gemeente is gevraagd aan de kunstacademie wat zij op dit moment nodig hebben. Er is niet naar de toekomst gekeken. Er moet nagedacht worden welke functies het gebouw over tien jaar moet hebben," vervolgt Lauwers. Tegelijk vindt Lauwers dat er nog te veel fundamentele vragen onbeantwoord blijven in het dossier. "We weten niet hoeveel het project in totaal zal kosten, we weten niet exact hoeveel woningen gebouwd zullen worden en we weten niet hoe groot de verkeersimpact zal zijn. Daarnaast stel ik mij de vraag of er geen dringender dossiers zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan de verkeersveiligheid." De partij hoopt dat het project eerst herbekeken wordt. (ADA)