Leo's schenken speelgoed aan kinderen in armoede

De Leo's geven geschenken aan de kinderen van gezinnen die gebruik maken van De Betere Eetbox
David Legreve De Leo's geven geschenken aan de kinderen van gezinnen die gebruik maken van De Betere Eetbox
Maar liefst honderd stuks speelgoed werden de voorbije weken aangekocht en ingepakt door de leden van Leo Club Klein-Brabant. Zij schonken de berg cadeautjes aan ‘De Betere Eetbox’ in Bornem.

“De Betere Eetbox is een plek waar zo’n 130 gezinnen wekelijks terecht kunnen voor voedselpaketten. Deze mensen hebben het financieel erg moeilijk, zelfs in zo’n ‘rijke’ gemeente als Bornem zijn ze met velen. Voor deze kansarme gezinnen zijn de feestdagen natuurlijk een moeilijke periode, want het geld om voor de kinderen cadeautjes te kopen ontbreekt vaak”, zegt Gertjan Willems van de Leo’s.

“Wij gingen daarom met de opbrengst van onze voorbije activiteiten een honderdtal stukken speelgoed kopen. We kozen cadeautjes uit per leeftijd en geslacht: voor jongens en meisjes en kinderen jonger dan vijf jaar. De mooi ingepakte geschenken worden vanuit De Betere Eetbox met de gezinnen meegegeven. Zo kunnen zij ofwel Sinterklaas een handje helpen, ofwel de feestdagen financieel wat lichter maken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.