Kasteel d’Ursel leert medewerkers en bezoekers reanimeren

Kasteel d’Ursel leerde de medewerkers en bezoekers reanimeren
Marc Aerts Kasteel d’Ursel leerde de medewerkers en bezoekers reanimeren
De medewerkers van Kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem) organiseerden zaterdag een vormingsmoment over het nieuwe AED-toestel - een automatisch externe defibrillator- op het domein.

“Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. We lieten het toestel installeren op de buitenmuur van het Laathof, links voor het kasteel uit voorzorg. Zo is het toestel altijd beschikbaar, ook als het kasteel zelf gesloten is”, zegt Koen De Vlieger. “Maar het is natuurlijk ook van belang dat zo veel mogelijk mensen weten hoe je zo’n toestel moet bedienen. Daarom organiseerden we een vormingsmoment, eerst voor onze eigen medewerkers en zaterdag ook voor alle andere geïnteresseerden. Dat bleken er heel wat: onze vrijwilligers schreven in, de vaste parkbezoekers, de leden van de heemkring vlakbij, enkele omwonenden... Zo’n opleiding helpt mensen om vertrouwd te geraken met het toestel en op een cruciaal moment het juiste te kunnen doen.”

Omdat de interesse zo groot was, komt er ook een tweede sessie. Wie interesse heeft, kan zich alvast aanmelden via info@kasteeldursel.be.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.