Witte rook in Borgerhout: Groen opnieuw in zee met sp.a en PVDA

Districtsvoorzitter Marij Preneel werkt aan een bestuursakkoord met PVDA en sp.a
Klaas De Scheirder Districtsvoorzitter Marij Preneel werkt aan een bestuursakkoord met PVDA en sp.a
In Borgerhout start Groen, die de grote winnaar was in het district, coalitiegesprekken op met PVDA en sp.a. De drie partijen zeggen de afgelopen zes jaar goed te hebben samengewerkt in het district en wensen dit voort te zetten.

Samen tellen de partijen 16 zetels op 25, een ruime meerderheid dus.“De Borgerhoutenaars hebben de huidige coalitie beloond”, zegt Marij Preneel van Groen. “In totaal zijn we van 14 naar 16 zetels gegaan, met ruim 62% van de stemmen. We hebben een duidelijk mandaat gekregen om verder te gaan op hetzelfde elan.”

Groen, dat als grootste partij de gesprekken heeft geleid, heeft de tijd genomen om ook met de andere partijen (uitgezonderd Vlaams Belang) te praten.

“Het waren constructieve en inspirerende gesprekken waaruit bij alle partijen een groot engagement voor Borgerhout blijkt. De inhoudelijke overeenkomsten waren uiteindelijk het grootst met de programma’s van sp.a en PVDA.”

De N-VA Borgerhout betreurt de keuze van Groen , sp.a en PVDA om de huidige coalitie verder te zetten. “Deze coalitie heeft sinds haar aantreden in 2012 gekozen voor een negatieve benadering en een openlijk conflictmodel met het stadsbestuur. Ons district is 6 jaar lang het toneel geweest voor politieke profilering van links en extreem-links . Borgerhout en de Borgerhoutenaren waren hiervan de dupe. Blijkbaar kiest de coalitie ervoor om deze destructieve, onnodig polariserende aanpak verder te zetten”, zegt lijsttrekker Alain Herremans (N-VA).
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • werner cerisier

  Ik droom van een groene regering want na enkele jaren zijn we er dan definitief van af.

 • jos beverke

  Soort zoekt soort.Groen van buiten rood van binnen.Verder moet ge er niet achter zoeken!

 • josep duhamel

  de criminele enclave van antwerpen

 • Stafke Den Optimist

  De lucht zal daar Groen zijn, maar of dat zuiver is, is natuurlijk de vraag van 1 miljoen. Maar als Almaci en Van Bezien het in handen krijgen, zal alles wel heel goed zijn, als we hun mogen geloven, maar dat is nu juist de moeilijkheid.

 • Richard Roose

  Schandalig is dit, en VB wordt overal geweerd gelijk de pest. Awel, ik denk er dik aan om volgende keer WEL voor hen te stemmen !