Vrouw overvalt winkel maar raakt zelf zwaargewond

Winkeluitbater Assad toont hoe groot het mes was waarmee de overvalster kwam binnengestormd.
Patrick Lefelon Winkeluitbater Assad toont hoe groot het mes was waarmee de overvalster kwam binnengestormd.
Een 40-jarige vrouw die zaterdagvoormiddag een winkel probeerde te overvallen aan de Stenenbrug, wordt voor de onderzoeksrechter geleid. Zij bedreigde de moeder van uitbater Assad met een koksmes. “Door het gekrijs van mijn moeder ben ik gealarmeerd”, zegt Assad. 

De 27-jarige Assad staat zondagmiddag alweer in zijn typische mini-supermarkt. Hij kan het zich financieel niet permitteren om een dag te sluiten. Zijn linkerhand zit in het verband. Een snijwonde van 6 centimeter is in het ziekenhuis gehecht. De hand hangt in een draagdoek voor zijn borst. Zijn hand los laten hangen gaat niet. “Dan voel ik mijn hartslag bonzen in mijn gekwetste hand. 

Rare vrouw

Assad: “Die rare vrouw was ‘s morgens al een praatje komen slaan in de winkel. Zij vroeg mijn moeder wat geld te wisselen. Twee uur later stond zij hier plots terug. Zij had een sjaal als een bivakmuts rond haar hoofd geknoopt. Met een groot koksmes kwam zij op mijn moeder afgestormd. Zij wees naar de kassa en dan naar de plastiek zak. Mijn moeder krijste van schrik.”

Assad schrok wakker van dat gekrijs. Hij kwam de winkel binnen en botste daar op de overvalster. Zij stond met het mes in de aanslag. 

“Ik greep naar het mes en duwde die vrouw weg, weg van achter mijn toonbank. Dan probeerde zij te vluchten maar ik kreeg haar net voor de deur te pakken. Met mijn volle gewicht ben ik op haar gaan liggen, tot de politie kwam. Pas toen zij geboeid was afgevoerd, werd ik mij bewust van die snijwonde aan mijn hand. Het bloed gutste eruit." 

Levensgevaar

De 40-jarige vrouw liep in de schermutseling zelf een messteek in haar borststreek op. Zij werd levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis. Na enkele uren stabiliseerde haar toestand. 

Het Antwerpse parket besliste om de 40-jarige vrouw voor de onderzoeksrechter te leiden op verdenking van diefstal met geweld. 

De verdachte, die van Afrikaanse afkomst is, woont tegenover de overvallen winkel aan de Stenenbrug. De handelaars kennen haar daar al te goed. Zij probeerde vaak spullen op krediet te kopen.  De politie deed zaterdagmiddag een huiszoeking in haar appartement.  

Sjaal rond gezicht

Ook winkeluitbater Assad werd ondervraagd. Hij kan zich weinig herinneren van het incident. Hem wordt niets ten laste gelegd. 

Assad: “Die overvalster is ook een beetje gek. Had zij gedacht dat wij haar niet zouden herkennen met die sjaal rond haar gezicht? Voor mij komt deze overval erg ongelegen. Ik heb financieel al problemen, en die overval maakt de zaken alleen maar erger.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video