Minderbedeelden genieten van kerstfeest

De gasten doen zich tegoed aan de kerstmaaltijd.
Foto Laenen De gasten doen zich tegoed aan de kerstmaaltijd.

De Roma en vrijwilligersorganisatie Al Ikram - 'vrijgevigheid' in het Arabisch - hebben op kerstavond een kerstfeest voor minderbedeelden en daklozen uit Antwerpen georganiseerd. Meer dan zeshonderd gasten waren uitgenodigd. "Ruim twintig procent van de Antwerpenaren leeft onder de armoedegrens. In Borgerhout en Antwerpen-Noord zou dat zelfs meer dan vijftig procent zijn", weet Asma Ould Aissa van Al Ikram te vertellen.


Op 24 december steken De Roma en Al Ikram daarom al een paar jaar samen de handen uit de mouwen om minderbedeelden en daklozen te verwennen met een lekkere kerstmaaltijd, geschenkjes en een liveact van de Antwerpse groep De Grungblavers. Daarnaast brachten ook enkele politici, zoals Borgerhouts districtsburgemeester Marij Preneel, een bezoekje aan de warme avond in de grote feestzaal.


Vrijwilligersorganisatie Al Ikram trekt dagelijks ten strijde tegen armoede. Al Ikram werd in 2007 opgericht door Nordin Cherkaoui en won al verscheidene prijzen voor haar inzet in de strijd tegen armoede. Naast het uitdelen van voedselpakketten, doet de organisatie ook aan kledingbedeling en kunnen mensen in armoede er terecht voor sociale bijstand. (SCA)