Kickbokser krijgt kogel in been bij ripdeal

Kickbokser Morad S. werd in 2013 nog Europees kampioen
RV Kickbokser Morad S. werd in 2013 nog Europees kampioen
Kickbokser Morad S. is vorige donderdag slachtoffer geworden van een ripdeal. De man had volgens bronnen in het milieu samen met twee kennissen in zijn appartement in  de Van der Meydenstraat in Borgerhout afgesproken voor een drugsdeal. 

Vermoedelijk Nederlandse verkopers hadden beloofd om cocaïne mee te brengen. In plaats van drugs te leveren trokken zij een wapen,  losten  één schot en gingen er met het geld van de Antwerpenaars vandoor. Hoe groot de buit is, is niet geweten. Voor één kg cocaïne moeten dealers al vlug 25 tot 30.000 euro aan hun leveranciers neertellen. 

Advocaat Omar Soudi, die Morad S., wilde gisteren niet reageren op het incident. Hij moet zijn cliënt eerst nog spreken. 

De federale politie onderzoekt de schietpartij. 

Europees kampioen veroordeeld

Morad S., in 2013 nog Europees kampioen kickboks in zijn categorie, werd in het been geraakt. Wat zijn rol was bij dit incident is niet duidelijk. Mogelijk was hij door enkele kompanen meegevraagd als “bodyguard”. De man verscheen in het verleden al voor de rechtbank voor een vechtpartij en voor een drugshandel. 

In 2017 viel de politie bij hem binnen in een groot drugsdossier. De speurders vonden toen zes gsm’s, waaronder 2 blackberry’s met beveiligde sim-kaart, € 3.500 cash en een precisieweegschaal, verstopt onder de verwarmingsketel. Deze weegschaal testte positief op de aanwezigheid van cocaïne. Morad beweerde dat die weegschaal enkel diende voor zijn eigen drugsgebruik. 

De rechtbank geloofde die uitleg niet. Morad S. werd toen tot drie jaar cel veroordeeld voor het uitbaten van een cannabisplantage en de verkoop van cocaïne. Hij kreeg ook een boete van 3.000 euro. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francois stras

    straffen en dan ook effectief !!! en nu zeker .

  • eddy cools

    In 2017 veroordeeld tot 3 jaar, nu 2019 en op vrije voeten ??? Ik kan nog steeds niet tellen. Voer nu eens eindelijk straffen uit en vergeet aub strafvermindering, zeker bij recidivisten