Geen nieuwe editie van Borgerwood: te weinig volk

Organisatoren Bertrand Lekeux en Bert Vanlommel tijdens de uitgeregende eerste editie in 2015
Laenen Organisatoren Bertrand Lekeux en Bert Vanlommel tijdens de uitgeregende eerste editie in 2015
Wie uitkijkt naar een nieuwe editie van het muziekfestival Borgerwood is eraan voor de moeite. Het festival op Spoor Oost stopt. Reden: er komt te weinig volk op af om rendabel te zijn. 

De vierde editie vorig jaar is meteen ook de laatste geweest van het muziekfestival Borgerwood. Het festival heeft nooit echt potten kunnen breken en om die reden heeft de organisatie beslist geen nieuwe editie meer te organiseren. 

Ondanks de tegenvallende bezoekerscijfers, pakte het festival wel telkens uit met enkele muzikale toppers. Zo stond Coely vorig jaar nog op het podium maar ook School is Cool en TheColorGrey. De editie 2016 kon dan weer namen presenteren als Tsar B, Vuurwerk en Faces On TV. Dat de editie van 2016 kon doorgaan, had alles te maken met een benefietactie die op poten werd gezet na een dramatische eerste editie in 2015. Door het slechte weer moest de eerste festivaldag al meteen afgelast worden. Het bleek de kroniek van een aangekondigde dood te zijn.

De organisatie laat weten dat het niet om een pauzejaar gaat maar dat het wel degelijk het definitieve einde is van Borgerwood. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video