De Roma brengt drie toppers uit de jazz samen

De Roma brengt op 20 april toppers uit de jazz.
Klaas De Scheirder De Roma brengt op 20 april toppers uit de jazz.
Goed nieuws alweer voor de ware muziekliefhebber: De Roma in Borgerhout brengt op zaterdag 20 april drie befaamde jazzmuzikanten samen voor een reünie. Philip Catherine (gitaar), Emmanuel Bex (orgel) en Aldo Romano (drums) stellen hun album ‘La belle vie’ voor. 

Het trio speelt al ruim twintig jaar samen in diverse samenstellingen en ensembles. Maar samen een plaat opnemen: zo ver kwam het nog niet. Dat lukt nu wél. Het album verschijnt op 1 februari.

Catherine, Bex en Romano ontmoetten elkaar begin jaren ’90 bij Sunset, een bekende Parijse jazzclub. Daaruit kwam een gelijknamig platenlabel voort, dat nu het album uitbrengt. Onze landgenoot Philip Catherine heeft solo een knappe carrière uitgebouwd. Hij werkte ook samen met Toots Thielemans. De negen nummers op de plaat zijn een eerbetoon aan jazz in zijn puurste vorm: een samenspel van gitaar, orgel en drums.

Tickets: www.deroma.be en Fnac.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.