Café Wilson wordt tijdelijk Bar Brul

Broos (rechts) en Juul (links) worden de gezichten van Bar BRUL.
Foto RV Broos (rechts) en Juul (links) worden de gezichten van Bar BRUL.
Het oude Café Wilson op de Karel de Preterlei aan het Te Boelaerpark heropent op 6 oktober tijdelijk als BAR BRUL.

Het team dat achter onder meer de projecten Bahnhof, Borgerwood (Spoor Noord) en Bar Gloed, Klub Goud A-tower zit wil een frisse nieuwe ontmoetingsplek neerzetten voor jong en oud uit de buurt.


Het café en de veranda krijgen een make-over, stijl brasserie 'Parisienne' mét podium. Het ruime terras krijgt banken en een petanque-baan. "Iedereen kan er in de namiddag genieten van de zon of van een aperitief op het einde van de werkdag", zegt zaakvoerder Bertrand Lekeux. "Gedurende het jaar zetten we activiteiten op poten, zowel sport- als culturele activiteiten, in samenwerking met de lokale trekkers en verenigingen. We denken aan petanquetornooien, bingo-avonden, aperitiefconcerten, sportklassiekers op groot scherm, terrasoptredens tot een boekenclub."


Tijdens de weekends worden er plaatjes opgelegd - enkel vinyl - en kan zowel gedanst als aangenaam gekeuveld worden. Broos Remaut en Juul de Roover, zullen samen het gezicht zijn van BRUL. "Bar BRUL start een jaar als pop-up. Indien er een positieve evaluatie volgt, zijn er mogelijkheden op lange termijn", besluit Bertrand Lekeux. (SCA)