Agenten krijgen klappen op Turnhoutsebaan

Een politiepatrouille per fiets is gisterennamiddag op de Turnhoutsebaan belaagd door een groep van enkele tientallen mensen. De ploeg had even voordien een auto tegengehouden die gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

De bestuurster was onder meer door een rood verkeerslicht gereden en probeerde ook de fietsende agenten aan te rijden. Uiteindelijk kwam de wagen in een zijstraat tot stilstand nadat er ook wat straatmeubilair werd beschadigd. De vrouw, die in eerste instantie dronken leek, werd verplicht uit te stappen.

Tientallen

De agenten trokken - zeker gezien het feit ze net ook bijna van de weg gereden waren - voor de zekerheid een wapen. Toen de vrouw uit te wagen werd getrokken, werden de agenten plots belaagd door een groep van enkele tientallen omstaanders.


"De mensen kwamen allemaal op onze agenten afgestapt en er zijn rake klappen gevallen", bevestigt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politie Antwerpen. "Onze mensen hebben klappen moeten incasseren en er is ook schade toegebracht aan de fietsen", aldus politiewoorvoerder Wouter Bruyns.

Uitspraak De Wever

"We nemen deze zaak ernstig en onderzoeken de camerabeelden. We hebben gewoon onze job gedaan en we worden belaagd tijdens de interventie."


Het incident gebeurt net op de dag dat uitspraken van burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de Turnhoutsebaan niet meteen in goede aarde vielen. "Kijk naar de foto's van de daders in Barcelona. Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout kom je op een avond gemakkelijk 20 mannen van dat type tegen", zei hij.


Tegen de bestuurster die oorspronkelijk werd tegengehouden loopt ook een onderzoek. Ze bleek uiteindelijk niet dronken te zijn, maar er wordt wel nagegaan wat er wel aan de hand was. (VTT)