Tot 37 maanden cel voor diefstal aanhangwagens

De correctionele rechtbank in Leuven waar de vier zich moesten verantwoorden.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar de vier zich moesten verantwoorden.
De 45-jarige Werner L. uit Boortmeerbeek is veroordeeld tot 37 maanden cel voor een reeks diefstallen van aanhangwagens en werkmateriaal. De feiten vonden plaats in Holsbeek, Haacht, Tremelo, Kampenhout, Zemst en Boortmeerbeek, in de periode van 2011 tot en met 2015.

De veertiger kreeg soms de hulp van Dimitri L. (40) uit Bonheiden. Die laatste kreeg voor zijn betrokkenheid een werkstraf van 200 uur. Als hij de taakstraf niet volbrengt dan wacht hem alsnog 2 jaar cel. Twee anderen kregen een celstraf van vier en een maand. Het strafonderzoek toonde aan dat de beklaagden aanhangwagens en werkmateriaal hadden gestolen, zelfs bij een werkgever. Dat gebeurde vooral tijdens de nacht. Tijdens diverse huiszoekingen in en rond de woning van L. werd een groot aantal gestolen goederen teruggevonden. De man probeerde de illegale oorsprong te verdoezelen en legde de politie valse stukken voor. Bij de verkoop van de gestolen wagens en materialen werden fictieve overeenkomsten opgesteld. Bij de transactie van een bosmaaier lieten de beklaagden zich inspireren door een overlijdensbericht in een krant. In plaats van het adres van de overleden “verkoper” gaven ze verkeerdelijk dat van de begrafenisondernemer op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.