Netwerk van slimme camera's

Steven Swiggers (burgemeester Haacht) en Michel Baert (burgemeester Boortmeerbeek) in de Lipsestraat, waar een ANPR-camera komt te hangen.
Foto Vertommen Steven Swiggers (burgemeester Haacht) en Michel Baert (burgemeester Boortmeerbeek) in de Lipsestraat, waar een ANPR-camera komt te hangen.
De politieraad van de zone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen heeft een investering van 300.000 euro goedgekeurd voor de installatie van een vast ANPR-netwerk op het grondgebied van de drie gemeenten.

Het netwerk van slimme camera's, dat in- en uitgaand verkeer in de politiezone registreert, zal één dezer dagen operationeel zijn. Op tal van belangrijke invalswegen werden in totaal al veertien bewakingscamera's en evenveel ANPR-camera's geplaatst. "De locaties werden zorgvuldig gekozen om een zo ruim mogelijke dekking van het grondgebied te hebben, met een specifieke focus op het verkeer dat langs gewestwegen of belangrijke invalswegen rijdt", klinkt het.


In Haacht werden de belangrijkste ANPR-palen geplaatst ter hoogte van de Werchtersesteenweg en de Wijgmaalsesteenweg. Ook ter hoogte van Kampenhout-Sas werden meerdere ANPR-camera's geplaatst. (ADPW/SPK)