Sloop oud Chirolokaal van start

De afbraak van het oude Chirolokaal is goed en wel van start gegaan.
Benoit De Freine De afbraak van het oude Chirolokaal is goed en wel van start gegaan.

De sloop van het oude Chirogebouw in de Kerkstraat is vandaag goed en wel van start gegaan. De afbraakwerken zullen ongeveer een drietal weken in beslag nemen en volgens schepen van Openbare Werken Francis Sanchez (N-VA) geen hinder veroorzaken voor de omwonenden.

Het gebouw vormde jarenlang de thuisbasis voor Chiro Jerubo, maar die was in 2015 genoodzaakt om te verhuizen. Sindsdien zet de Chiro haar werking verder in Terhagen, in het voormalige jeugdhuis ’t Soot in de Kamiel Huysmansstraat. De jeugdbeweging voelt er zich intussen helemaal thuis en telt alweer een vijftigtal leden.

In 2017 werd het leegstaande Chirogebouw in de Kerkstraat, samen met de parking, aangekocht door de gemeente voor een bedrag van 180.000 euro. “De omgeving van het lokaal en de doorgang ernaast waren uitgegroeid tot een kankerplek in Boom. Nu grijpen we de kans om de plek te fatsoeneren en het doorgangetje naar de Henri Spillemaeckersstraat weg te werken”, aldus Francis Sanchez.

De afbraak van het oude Chirolokaal is goed en wel van start gegaan.
Benoit De Freine De afbraak van het oude Chirolokaal is goed en wel van start gegaan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.