Slang van één kilometer lang: 1.200 leerlingen gaan met de fiets naar musical ‘40-45'

De leerlingen gingen met de fiets naar Puurs.
Laenen De leerlingen gingen met de fiets naar Puurs.
Zo’n 1.200 leerlingen van OLVI Boom en middenschool Den Brandt gingen vandaag kijken naar de musical ‘40-45’ in Puurs. Ze maakten de verplaatsing met de fiets om het klimaat niet te belasten.

Het was deze middag een opvallend beeld: ongeveer 1.200 leerlingen die een fietstocht maakten tussen Boom en Puurs. De leerlingen van het derde tot en met het zevende jaar van OLVI en de leerlingen van middenschool Den Brandt gingen namelijk kijken naar de spektakelmusical ‘40-45’ in Puurs. Maar in plaats van de bus te nemen, kropen de leerlingen op de fiets. “Vanuit ons gezondheidsbeleid engageren wij ons als school om zoveel mogelijk verplaatsingen te voet of met de fiets te doen”, zegt OLVI-directeur Lucien Van Zwynsvoorde. “Aangezien het pop-uptheater van Studio 100 zich op fietsafstand van de school bevindt, was de keuze snel gemaakt: OLVI gaat met de fiets.”

De fietstocht werd mee in goede banen geleid door de agenten van de politiezone Rupel. “Zij werkten een volledig plan van aanpak uit om deze slang van ongeveer één kilometer lang veilig tot in Puurs en terug thuis te krijgen. Begeleidende leerkrachten kregen de nodigde tips mee, agenten begeleidden de tocht op de fiets, op de motor en in de auto en de collega’s van de politiezone Mechelen-Willebroek assisteerden op de gevaarlijke kruispunten. Alles werd dus in het werk gesteld opdat wij als echte ‘klimaatflandriens’ op pad zouden kunnen.”

De leerlingen gingen met de fiets naar Puurs.
Laenen De leerlingen gingen met de fiets naar Puurs.
De politie leidde alles mee in goede banen.
Laenen De politie leidde alles mee in goede banen.
De politie leidde alles mee in goede banen.
Laenen De politie leidde alles mee in goede banen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dennis Sysmans

    Topinitiatief!