PVDA komt voor het eerst op in Boom

Rudy Van Rompaey wordt lijsttrekker voor PVDA-Boom.
Foto Ben Conaerts Rudy Van Rompaey wordt lijsttrekker voor PVDA-Boom.
PVDA zal volgend jaar in Boom voor het eerst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker wordt Rudy Van Rompaey (50), al jaren actief als vakbondsafgevaardigde binnen de containerrederij Maersk Line. "Onze ambitie is om minstens één zetel te halen", luidt het.

Met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 zullen Bomenaars voor het eerst kunnen stemmen op PVDA. De partij zal dan met een volledige lijst aan de verkiezingen deelnemen. Lijsttrekker is de 50-jarige Rudy Van Rompaey uit de Kruiskenslei, lijstduwer wordt Luk Vandenhoeck uit de Bosstraat. "We zijn in Boom al jaren aan het bouwen aan een sterke ploeg", zegt Van Rompaey. "Elke dag komen er nog nieuwe leden bij."


PVDA-Boom is alvast van start gegaan met een grootschalige enquête, waarbij de Bomenaar de kans krijgt zijn mening te verkondigen. "We willen 700 inwoners bevragen over wat er beter kan en wat er beter moet", vervolgt Van Rompaey. "De resultaten zullen de blauwdruk vormen van het programma waarmee we naar de kiezer stappen."


Meer info is te vinden op de website boom.pvda.be. (BCOR)