Parking 2 van De Schorre krijgt 270 parkeerplaatsen

Vandaag wordt gestart met een grondige heraanleg van Parking 2 van De Schorre, aan de Kapelstraat. Daar worden in totaal 270 parkeerplaatsen voorzien.


De parking in de Kapelstraat is op dit moment nog onverhard en heeft geen afgelijnde plaatsen. Daardoor wordt de capaciteit van de parking niet ten volle benut. De provincie Antwerpen gaat dat nu aanpakken met een grondige heraanleg. "We gaan de parking verharden en afgelijnde parkeerplaatsen voorzien", zegt gedeputeerde voor Groendomeinen Bruno Peeters (N-VA). "Tezelfdertijd voorzien we een betere afzetplaats voor bussen."


Alles bij elkaar worden er op de parking 270 parkeerplaatsen voorzien, waarvan tien aangepaste. De werken kosten de provincie 720.000 euro en zouden in het voorjaar van 2018 afgerond worden. "Eens de heraanleg voltooid is, zal de druk op de hoofdparking in de Schommelei hopelijk verminderen en de impact van de nieuwe sporthal van Braxgata kunnen worden opgevangen. De parking zal ook aansluiten op een nieuw, toegankelijk wandelpad naar De Schorre, zodat je niet via de Kapelstraat moet om op het domein te geraken. Zeker voor groepen die met de bus komen, biedt dit een goed alternatief voor de Schommelei." (BCOR)