Nieuwbouwproject in Elzenstraat op maat van minder mobiele mensen

Imelda in haar nieuwe appartement.
Foto De Freine Imelda in haar nieuwe appartement.

Sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek heeft de realisatie van haar nieuwbouwproject in de Elzenstraat afgerond. Het project omvat een gebouw met twintig appartementen, waarvan er zeventien bestemd zijn voor mensen die minder goed te been zijn.


Het hele gebouw, dat werd opgetrokken voor een bedrag van 2,6 miljoen euro, is rolstoeltoegankelijk. "Dat betekent concreet: grotere draaicirkels, bredere deuren, hogere stopcontacten, een lagere parlofoon en thermostraat en een inloopdouche", somt Frank Maeremans, directeur van Goed Wonen Rupelstreek, op.


"Er werden slechts twee bouwlagen voorzien, waardoor de impact op de omgeving beperkt blijft. Enkel vooraan in de Elzenstraat is er een tweede verdieping. Alle verdiepingen, dus ook de ondergrondse parkeergarage, zijn bereikbaar via de lift", aldus Maeremans.


Imelda Andries, een van de huurders, voelt er zich al helemaal thuis. "Ik woonde hiervoor op een appartement op de tweede verdieping in de Molenstraat. Daar had ik geen lift en moest ik iedere keer de trappen doen. Ik ben dus heel tevreden dat ik hier kon komen wonen", glundert Imelda.


(BCOR)