Motorrijder (25) sterft na aanrijding met boordsteen

De motorrijder werd van zijn motorfiets geslingerd en overleefde het ongeval niet.
Foto Tim Van Der Zeypen De motorrijder werd van zijn motorfiets geslingerd en overleefde het ongeval niet.
Een 25-jarige man uit Boom is gisteren om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De twintiger werd weggeslingerd nadat hij eerst tegen een trekker en nadien tegen een boordsteen botste.

De twintiger reed op zijn motorfiets richting Temse. Net voor de Temsebrug en kort voor de spoorwegbrug over de Rijksweg (N16) Mechelen-Temse ging het mis. "De motorrijder botste tegen een trekker van een vrachtwagen. Hierop ging de motorfiets aan het slingeren", melden de hulpdiensten. Door het slingeren botste de motorrijder wat verder tegen een betonnen boordsteen van de spoorwegbrug. "De motorrijder kwam ten val en werd weg gekatapulteerd", vertelt een getuige. "Enkel tientallen meters verder kwam de motorfiets zelf tot stilstand."


Hulpdiensten werden op de hoogte gebracht. Zowel de medische diensten als de lokale politiezone Klein-Brabant en brandweer kwamen ter plaatse. Dokters en verpleegkundigen probeerden de man nog te reanimeren maar zonder succes. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. "Het gaat om een 25-jarige man uit Boom", voegt parketwoordvoerster Nele Poelmans nog toe.


Na het ongeval werd de plaats van het ongeval afgesloten. Er werd een perimeter ingesteld. Brokstukken van de motor lagen over de hele rijbaan. De politie lichtte het parket in. Die stuurde een verkeersdeskundige en het team fotogrammetrie ter plaatse om het ongeval ter onderzoeken. Momenteel is nog niet gekend hoe het ongeval is kunnen gebeuren. De omstandigheden worden nog verder onderzocht. Gedurende de vaststellingen van de politie bleef de N16 richting Temse volledig afgesloten voor het verkeer. Dat duurde nog tot laat in de avond. (TVDZM)