Jeugdhuis krijgt plaats in Sint-Annakapel

De Sint-Annakapel in de Kapelstraat. Het gelijkvloers zou een commerciële functie kunnen krijgen, terwijl beneden het jeugdhuis kan komen.
Foto Ben Conaerts De Sint-Annakapel in de Kapelstraat. Het gelijkvloers zou een commerciële functie kunnen krijgen, terwijl beneden het jeugdhuis kan komen.
De Boomse jongeren krijgen opnieuw een eigen jeugdhuis. Dat komt er allicht in de benedenverdieping van de Sint-Annakapel in de Kapelstraat. Al zullen de jongeren daar wel flink de handen uit de mouwen moeten steken.

Op de gemeenteraad van donderdagavond werd de aankoop van de Sint-Annakapel in de Kapelstraat goedgekeurd. Het gebouw, met een totale oppervlakte van 760 vierkante meter, kost de gemeente slechts 33.450 euro. De bedoeling is dat het nieuwe jeugdhuis in de kapel wordt ondergebracht.


"Het gebouw biedt tal van mogelijkheden", zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA). "In het meest concrete voorstel komt het jeugdhuis op de benedenverdieping, terwijl het gelijkvloers een andere bestemming krijgt, mogelijk zelfs een commerciële functie."


"De komst van een jeugdhuis was van meet af aan een prioriteit", zegt schepen van Jeugd Ils Blommaerts (N-VA). "We zijn daarbij uiteraard niet over één nacht ijs gegaan en hebben verschillende opties onderzocht. Dat gebeurde steeds in overleg met de vzw 't Sfeer, die al geruime tijd de start van het nieuwe jeugdhuis voorbereidt."

Facebook

De Boomse jongeren zijn al jaren vragende partij voor een eigen jeugdhuis. De Facebookgroep 'Wij vragen een eigen jeugdhuis' telt al meer dan 2.000 leden. Het is straks in de eerste plaats aan hen zelf om zich voor de werking van het jeugdhuis te engageren.


"Het is niet de bedoeling om een jeugdhuis sleutel op de deur af te leveren, maar wel de jongeren zelf de handen uit de mouwen te laten steken. De bouw of renovatie van een jeugdhuis is een prima leerschool", vindt de burgemeester.

Geen elektriciteit

Oppositiepartij Boom één juicht de aankoop toe, maar hoedt zich voor blind enthousiasme. "In de benedenverdieping van de kapel is er geen elektriciteit, geen verwarming, geen sanitair en geen vloer", weet Peter De Ridder (Boom één). "Daar moet dus heel veel in gebeuren om er iets van te maken. Ik hoop dat de jongeren goed beseffen waar ze aan beginnen." (BCOR)