Dubbele ‘Wheel of Death’ en een reuzenkameel: Theater aan Twater belooft weer spektakel

De reuzenkameel Chamoh wordt een van dé attracties op Theater aan Twater.
RV De reuzenkameel Chamoh wordt een van dé attracties op Theater aan Twater.
Het internationale straattheaterfestival Theater aan Twater heeft zijn eerste namen gelost. Daarbij zitten onder meer een grote reuzenkameel en een levensgevaarlijke ‘Wheel of Death’-act. De ticketverkoop voor het festival start op zaterdag 9 februari.

Theater aan Twater is op zaterdag 22 en zondag 23 juni aan zijn veertiende editie toe. De organisatoren van de vzw Kaaimannen willen daarvoor opnieuw mikken op een 35-tal artiesten of gezelschappen, goed voor 150 optredens op twee dagen. Vandaag hebben de Kaaimannen alvast de eerste namen gelost, en dat laat al meteen het beste vermoeden.

Zo komt het Franse Cie Paris Bénares met hun grootste ‘reus’ naar Boom: Chamoh, een kameel van zo’n vijf meter hoog en zo’n zes meter lang. De immense constructie zal zowel zaterdag als zondag over de Kaai wandelen. “Het is nog maar de derde keer dat Chamoh naar België komt”, zegt programmator Patrck Poppe. “Het zijn nog niet de reuzen van de Zomer van Antwerpen, maar we komen we in de buurt.” (lacht)

De houten reuzenkameel Chamoh.
RV De houten reuzenkameel Chamoh.

Een ander blikvanger wordt het levensgevaarlijke ‘Wheel of Death’ van de circusfamilie The Gerlings. “Om het nóg meer spectaculair te maken, gaan zij in Boom voor een ‘double wheel’”, aldus Poppe. “Dit soort acts waren zelfs een tijdlang verboden. Er gebeuren nog steeds ongevallen mee, maar met The Gerlings hebben we wel de beste van de wereld en voelen we ons toch wat veiliger.”

Kinderdorp

Verder wordt het onder meer uitkijken naar de show van het Spaanse La Tal, de wateract van de Brit Bill Palmer en de Italiaanse acrobate-comédienne Pink Mary. Op zondag haalt Theater aan Twater naar jaarlijkse traditie een publiekstrekker naar Boom. Na Baba Yega in 2017 en Ghost Rockers in 2018 komt deze keer de band van de populaire jeugdreeks #LikeMe optreden. De musicalreeks, die werd opgenomen in PTS Boom, bevat bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers en is dus zeker ook te smaken voor het iets oudere publiek.

Wat zeker behouden blijft, is het 400 vierkante meter grote kinderdorp met onder mee een stille disco. De Burlesque Dome wordt dan weer vervangen door een Side Show Tent, die enkel toegankelijk is voor volwassenen.

De dubbele ‘Wheel of Death’ van de circusfamilie The Gerlings.
RV De dubbele ‘Wheel of Death’ van de circusfamilie The Gerlings.

Naar een slotact voor zaterdag wordt nog volop gezocht. “De programmatie is tot nog toe maar voor een kwart ingevuld”, zegt Poppe. “We werken er nog elke dag aan verder. Naast live prospecties op tal van andere grote festivals in binnen- en buitenland, vele uren op YouTube en websites doorzoeken en tips nagaan, waren er tot nog toe al meer dan 150 spontane kandidaturen. We bekijken ze allemaal, al weten we soms al genoeg na dertig seconden. Een achttal onder hen worden wel uitgenodigd voor het OFF-deel of het buskersdeel.”

Gratis parking

De ticketverkoop voor Theater aan Twater gaat van start op zaterdag 9 februari. Tickets kosten nog steeds 4 euro per persoon per dag in voorverkoop en 6 euro aan de kassa. Een weekendticket incluis gratis parking en shuttle kost 8 euro per persoon. Tot en met 16 jaar is de toegang nog altijd gratis. Leuk extraatje: wie in februari nog zijn ticket koopt, maakt kans op een van de tien ‘meet and greets’ met de band van ‘#LikeMe’.

Bestellen kan via de website www.kaaimannen.be of de Facebookpagina Theater aan Twater.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.