De Schorre loopt voor diabetici

SPORZAJOURNALIST PROMOOT 'SUGAR RUN' IN FILMPJE

Sporzajournalist Ruben Van Gucht is ambassadeur van de Sugar Run. "Mijn tante en grootmoeder zijn beide diabetici. Ik draag dus graag mijn steentje bij."
Foto De Scheirder Sporzajournalist Ruben Van Gucht is ambassadeur van de Sugar Run. "Mijn tante en grootmoeder zijn beide diabetici. Ik draag dus graag mijn steentje bij."
De Sugar Run, een uurloop ten voordele van de Diabetes Liga, komt op 19 april naar De Schorre. Organisator Dimitri Op de Beeck wil met het evenement zijn suikerzieke petekindje een hart onder de riem steken. Sporzajournalist Ruben Van Gucht vormt het gezicht van de wedstrijd en was gisteren al ter plaatse voor de opnames van een promofilm.

De Sugar Run Uurloop is een loopwedstrijd waarbij de deelnemers zo veel mogelijk rondes moeten afleggen in één uur tijd. Elke afgelegde ronde levert geld op voor de Diabetes Liga. De eerste editie van de Sugar Run vond vorig jaar al plaats in Duffel, lokte ongeveer 250 lopers en bracht liefst 3.000 euro op. Het succes inspireerde de organiserende vzw Blueberry Jam om het evenement uit te breiden.


"Naast de Sugar Run in Duffel organiseren we er dit jaar ook een in De Schorre", zegt Dimitri Op de Beeck. "Ons enthousiasme is groot. We willen het evenement alle kansen geven om te groeien. Met het recreatiedomein De Schorre menen we alvast een perfecte locatie te hebben gevonden. Het domein heeft tal van troeven, is voor iedereen toegankelijk en is verkeersluw, zodat we geen signaalgevers moeten inzetten."

Petekindje

Op de Beeck kent de gevolgen van diabetes maar al te goed. Bij zijn petekindje Mats werd de ziekte op 6-jarige leeftijd vastgesteld. "Hij is de reden waarom ik dit allemaal doe. Ik wou als peter meer doen dan speelgoed voor hem kopen en hem meenemen op uitstapjes. Intussen is Mats tien jaar en draagt hij zijn steentje bij aan de organisatie. Hij weet dat we met onze steun aan de Diabetes Liga veel suikerzieke mensen kunnen helpen."


De organisator hoopt met de loopwedstrijd 350 sportievelingen naar De Schorre te kunnen lokken. Voor extra promotie heeft hij Sporzajournalist Ruben Van Gucht kunnen strikken. De blonde presentator was gisteren al in De Schorre aanwezig voor de opnames van een promofilmpje dat de komende weken wordt verspreid op de sociale media. Vanop de Tomorrowlandbrug van Arne Quinze moedigt hij iedereen aan om deel te nemen.


"Ik moest niet twijfelen toen ik gevraagd werd om ambassadeur te worden van de Sugar Run", zegt Van Gucht. "Dat de uurloop ten voordele is van de Diabetes Liga, speelt een cruciale rol. Mijn tante en grootmoeder zijn beide diabetici. Ik zou graag op 19 april zelf meelopen, maar omdat ik die dag moet presenteren in De Zevende Dag, is het niet zeker of ik kan. Maar ik kom de deelnemers sowieso een hart onder de riem steken."


Inschrijven voor de Sugar Run Uurloop kost 10 euro en kan op de website www.blueberryjam.be.