Buurtrestaurant biedt scholieren helpende hand

Het buurtrestaurant 'De tuin van de kleine chef' start in samenwerking met het OCMW en de gemeente Boom een aantal nieuwe activiteiten op voor scholieren. Zo kan iedereen op woensdag 6 september er terecht om zijn of haar schoolboeken te laten kaften. Voor 0,10 euro per boek worden de boeken gekaft door enthousiaste en professionele vrijwilligers. Het papier en de naamsticker is in de prijs inbegrepen en kan door de kinderen ter plaatse worden uitgekozen.


Voortaan kunnen kinderen ook drie dagen per week in het buurtrestaurant terecht om hun huiswerk te maken. Op maandag en donderdag tussen 16 en 17 uur en woensdag tussen 12 en 14 uur wordt er boven het restaurant een 'huiswerkplek' voorzien, waar enkele computers aanwezig zijn en toezicht wordt gehouden.


Ten slotte kunnen scholieren vanaf maandag 11 september in het buurtrestaurant elke maandagavond een lunchpakket aankopen voor de dag erna. `


Het lunchpakket bestaat uit brood, beleg en een gezonde snack. Voor een vijfbeurtenkaart betaal je 3 euro.


Kinderen uit kwetsbare gezinnen die in het restaurant aan voordeeltarief eten, moeten slechts 1 euro betalen voor de vijfbeurtenkaart.


(BCOR)