Absurde taferelen: Leopold (63) neemt elektriciteit af uit appartement op vierde verdieping om scooter op te laden

Er loopt een kabel vanuit Leopolds appartement op de vierde verdieping helemaal naar zijn elektrische scooter buiten.
Ben Conaerts Er loopt een kabel vanuit Leopolds appartement op de vierde verdieping helemaal naar zijn elektrische scooter buiten.
Het gebrek aan oplaadpunten voor elektrische scooters in Boom leidt tot opmerkelijke situaties. Leopold Noots, die dinsdag al zijn beklag deed in deze krant, heeft er nu niet beter op gevonden dan voor zijn scooter elektriciteit af te nemen uit zijn eigen appartement op de vierde verdieping.

In de sociale appartementen in de Antwerpsestraat speelt zich dezer dagen een absurd tafereel af. Om zijn elektrische scooter op te laden, maakt Leopold gebruik van een meterslange kabel die vanuit zijn appartement op de vierde verdieping buiten naar de scooter loopt. Allerminst een ideale situatie, maar volgens Leopold en zijn mantelzorgster Tamara Boey is het op dit moment de enige oplossing.

Eerder had sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek voorgesteld om de scooter te stallen in de ondergrondse parking aan de sociale woningen in de Elzenstraat. Daar zou het voertuig veilig staan en over een oplaadpunt beschikken. De gevraagde waarborg van 100 euro was een hoge drempel voor Leopold, maar hij slaagde er alsnog in het geld bij elkaar te krijgen. Alleen trok Goed Wonen Rupelstreek het voorstel weer in, toen bleek dat Leopold nog met achterstallige betalingen zat.

Leopold en Tamara kunnen de scooter eindelijk opladen, maar het heeft hen wel wat moeite gekost en een ideale situatie is het allerminst.
Ben Conaerts Leopold en Tamara kunnen de scooter eindelijk opladen, maar het heeft hen wel wat moeite gekost en een ideale situatie is het allerminst.

Frank Maeremans, directeur van Goed Wonen Rupelstreek, wil wegens privacyredenen niet ingaan op de financiële kant van het verhaal, maar zegt wel bereid te zijn om mee te denken aan een oplossing. “We zitten donderdag samen met de betrokkenen en hopelijk kunnen we er samen uit komen.”

Intussen wordt er volgens Maeremans ook gewerkt aan een structurele oplossing voor het gebrek aan oplaadpunten. “Begin volgend jaar zullen er omgevingswerken worden uitgevoerd aan de appartementen in de Antwerpsestraat. We gaan kijken of we dan ook de garages minder steil kunnen maken en daar oplaadpunten voor scooters kunnen voorzien.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HUBERT VANHOVE

  Echt iets voor Belgie eerst iets beslissen en dan nadenken over hun beslissing om dan te beslissen dat er nog veel moet beslist worden voor de uitvoering van hun beslissing

 • Jan Van Gent

  De kostprijs van een verlengkabel van die afstand zal wel meer zijn de de 100€ borg die hij eerst niet had. Gelijkaardige problemen heb je bij mensen die geen eigen oprit hebben je kan moeilijk een kabel leggen die over het voetpad loopt tot waar uw auto geparkeerd staat in uw eigen straat allemaal zaken waar de top prutsers niet over nadenken als ze de mensen aansporen om elektrische auto’s te kopen .

 • Marc Statham

  4de verdieping ? hier in ons appartement in Blankenberge laat een man een verlengkabel naar beneden zakken vanop het 7de verdiep voor zijn scooter beneden.

 • Sjonny Martero

  Voor appartementsbewoners zonder garage vraag ik mij waar die hun elektrische wagen zullen moeten opladen?