6.000 festivalgangers op eerste editie Ubuntu

Slongs Dievanongs kon niet ontbreken op de eerste editie van Ubuntu.
Foto De Scheirder Slongs Dievanongs kon niet ontbreken op de eerste editie van Ubuntu.
Ubuntu, de opvolger van Mano Mundo, heeft dit weekend een sterke start genomen. Ruim 6.000 bezoekers vonden hun weg naar de Kaaien en Grote Markt in Boom.

De organisatie van het gratis festival had aanvankelijk gemikt op 10.000 bezoekers. "Bij de opstart van een nieuw festival is het moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers je wil en zal krijgen. We mikten uiteraard ook op de fans van Mano Mundo. We schatten dat er over de ganse dag 6.000 festivalgangers zijn geweest en daar zijn wij heel tevreden mee. We hebben dan ook meteen beslist om volgend jaar een tweede editie te houden", zegt organisator Patrick Poppe.


De sfeer van Mano Mundo was zeker niet ver weg. Volgens de organisatie kan het alleen maar verbeteren. "We zitten niet meer op een grasweide maar we ondervonden dat een stenen ondergrond ook aangenaam kan zijn. Uiteraard zijn er nog werkpunten. Dat hebben we ook meteen besproken met het gemeentebestuur dat ons extra tips heeft gegeven", besluit Patrick, die zeker de tweehonderd vrijwilligers wil bedanken. Op de affiche stonden onder meer Slongs Dievanongs en Che Sudaka.


Ubuntu maakte deel uit van een groot feestweekend in Boom, met op vrijdag het straattheaterfestival Theater aan Twater en zondag een geslaagd Oktoberfest inclusief WK-match op groot scherm. (FSL)