"Op set dachten ze dat ik verdwaalde figurant was"

JONGE ACTEUR HEEFT EERSTE GROTE TV-ROL BEET IN 'THUIS'

Michiel speelt de rol van Arne, die een oogje heeft op Olivia.
Benoit De Freine Michiel speelt de rol van Arne, die een oogje heeft op Olivia.
Hij staat al op de planken sinds zijn 12de, maar toch leert het grote publiek pas nu Michiel De Meyer (22) kennen. Sinds vorige week is de Boomse acteur te zien in de Eén-soap 'Thuis', waarin hij de rol speelt van Arne. "Ik voel me een voetbalfan die opeens met de eerste ploeg mag meetrainen."

Michiel De Meyer. Onthoud die naam. Misschien is de jonge acteur nu nog een relatieve onbekende, maar trouwe 'Thuis'-kijkers zullen hem de komende maanden ongetwijfeld nog vaak op het scherm zien passeren. Michiel is sinds vorige week in de populaire één-soap te zien als Arne Guns, een van de drie klasgenoten met wie Olivia (Moora Vander Veken) een groepswerk moet maken. Zien we daar al iets moois bloeien?

Michiel De Meyer is dolgelukkig met zijn rol: "Ik leef op dit moment in een droom".
© VRT Michiel De Meyer is dolgelukkig met zijn rol: "Ik leef op dit moment in een droom".

Maand vol zenuwen

"Arne is een enthousiaste, toffe, ietwat impulsieve kerel die zich helemaal open stelt naar Olivia. Maar omdat zij al een vriend heeft, is het voor Arne niet evident om zomaar zijn gevoelens voor haar kenbaar te maken. Op Facebook kan je jouw relatiestatus omschrijven als 'Het is ingewikkeld'. Wel, dat geldt eigenlijk ook voor de relatie tussen Arne en Olivia", glimlacht Michiel.


Voor de Bomenaar is het de eerste keer dat hij zo'n grote tv-rol heeft weten te strikken. Zijn roots liggen eerder in het theater. In de musicalwereld in het bijzonder. "Ik heb mijn eerste rol gespeeld in 'Pinokkio', toen ik twaalf was. Nadien volgden er rollen in musicals als 'Peter Pan', 'Jungle Book' en 'Hans en Grietje'. De afgelopen jaren heb ik een musicalopleiding gevolgd en op de planken gestaan in Nederland."


De kentering kwam er toen Michiel vorig jaar eerder toevallig een gastrolletje versierde in de vtm-serie 'Coppers'. "Dat was een piepklein rolletje, maar het smaakte naar meer. Toen ik hoorde dat er acteurs werden gezocht voor 'Thuis', heb ik me kandidaat gesteld en ben ik auditie komen doen. Uiteindelijk heb ik een maand vol zenuwen zitten wachten op het verlossende telefoontje. Maar toen het er kwam, was ik echt dolgelukkig."

Albert I

Momenteel staat Michiel zo'n twee à drie keer per week op de set van 'Thuis', naast gevestigde waarden als Leah Thys, Pol Goossen en Jeanine Bisschops. "Als je de eerste keer op de set aankomt, voel je jezelf terug een kleine jongen. Alsof je als voetbalfan ineens mag meespelen met de eerste ploeg van je favoriete club. De eerste dag dachten ze dat ik een of andere verdwaalde figurant was. (lacht)"


Nu hij bijna elke avond op tv te zien is, is Michiel ineens een publiek figuur geworden. "Ik word gelukkig nog niet spontaan aangeklampt op straat. Maar op Facebook stromen de vriendschapsverzoekjes binnen. Eigenlijk is het wel vreemd: ik heb in musicals gespeeld die voor mijn curriculum vitae enorm belangrijk waren, maar waar buiten de musicalwereld niet vaak over werd gesproken. Maar nu ik in 'Thuis' meespeel, lijkt de wereld op zijn kop te staan." Als hij niet op de 'Thuis'-set staat, kruipt Michiel graag opnieuw op de planken. Zo is hij dit jaar nog te zien in het openluchtspektakel 'Albert I' op het kasteel van Prins de Merode in Westerlo en in de herneming van 'Kiss of the Spider Woman' in Nederland. Pas afgestudeerd, maar nu al een goed gevulde agenda dus. "Ik heb veel geluk gehad", denkt Michiel. "Ik leef op dit moment in een droom. Ik probeer er met volle teugen van te genieten."