"Debuutplaat is ons visitekaartje"

ONTMOET MC ADO EN VESPER, JONGE RAPPERS MET EEN DROOM

Adnan Konjevic (links) en Ferre Vaeck proberen te scoren als rapduo.
Foto Ben Conaerts Adnan Konjevic (links) en Ferre Vaeck proberen te scoren als rapduo.
Adnan Konjevic (19) uit Boom en Ferre Vaeck (20) uit Willebroek hebben als MC Ado en Vesper een debuutplaat gemaakt. 'Geen tijd', zoals de plaat heet, telt zeven nummers die de twee rappers helemaal zelf in elkaar hebben gestoken. "Dit moet ons visitekaartje worden."

Adnan 'MC Ado' Konjevic en Ferre 'Vesper' Vaeck kennen elkaar al een drietal jaar, maar het is pas sinds een jaar dat ze de handen in elkaar hebben geslagen. "Omdat het met twee makkelijker is om door te breken dan alleen", zegt Ado. "Kijk maar naar Safi & Spreej bijvoorbeeld. Maar daarmee willen we ons zeker niet vergelijken. We willen vooral onszelf zijn."

Komische noot

Hoe dat klinkt, valt sinds kort te horen op 'Geen tijd', de debuutplaat van Ado en Vesper. Daarop staan zeven 'tracks' die de twee rappers helemaal zelf in elkaar hebben gestoken. "Ik ben meer de man van de beats, terwijl Ferre de details afwerkt", omschrijft Ado de samenwerking. "De teksten schrijven we samen. We vullen elkaar heel goed aan."


"Ik vind humor heel belangrijk", zegt Vesper. "Dus ik probeer regelmatig een komische noot in mijn teksten te steken. Een andere rode draad op het album is de tijd, het verleden en de toekomst. In een nummer als 'Waar blijft de tijd' blikken we terug op onze jeugdjaren. Het is een nostalgisch nummer waar volgens mij heel veel mensen zich in zullen herkennen."

Looksaus

Een ander opvallend nummer is 'Pussy juice'. Teksten als 'mijn looksaus moet op een natte klitspier' laten alvast weinig aan de verbeelding over. "Mijn moeder was er niet zo over te spreken", glimlacht Ado. "Ach, het is een beetje onze humor", zegt Vesper. "Het hoeft niet altijd even vrouwvriendelijk te zijn. Het weerspiegelt heus niet hoe Ado en ik over vrouwen denken. Trouwens, als je de teksten van Amerikaanse rappers hoort, gaat dat er ook soms over."


"Dit album moet een nieuwe stap zijn voor ons", zegt Ado. "'Geen tijd' moet ons visitekaartje worden. Hiermee kunnen we naar platenmaatschappijen stappen en tonen wat we in onze mars hebben. We hebben er heel wat tijd en moeite gestoken in het maken van de cd. Alles hebben we zelf gedaan, behalve het persen van de cd."


"Nu is het vooral een kwestie van naam te maken", vult Vesper aan. "Deze zondag stellen we de plaat alvast voor op de opendeurdag van CVO TSM De Merode in Mechelen en op 24 juni kan je ons aan het werk zien op het Cultuurpodium op de Kanaalfeesten in Willebroek. Zodra het album is gedrukt, eind mei, zal het op al onze optredens te koop zijn."


'Geen tijd' is wel al te beluisteren via Spotify, iTunes en Google Music.