"De warmste editie tot nog toe"

MUSIC FOR LIFE LOKT 47.000 BEZOEKERS NAAR DE SCHORRE

Tomas De Soete, Gerrit Rauws van de Koning Boudewijnstichting en presentatoren Linde Merckpoel, Sam De Bruyn and Vincent Byloo tijdens de slotshow.
Foto Photo News Tomas De Soete, Gerrit Rauws van de Koning Boudewijnstichting en presentatoren Linde Merckpoel, Sam De Bruyn and Vincent Byloo tijdens de slotshow.
Music For Life zit er weer op. De jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel bracht ruim 2,7 miljoen euro op en lokte zo'n 47.000 bezoekers naar De Schorre. Tijdens de slotshow eergisteren waren er dan ook niets dan blije gezichten te zien. "Dit voelde aan als de warmste editie tot nog toe!"

Een week lang, van 18 tot en met 24 december, was Boom het decor voor Music For Life. StuBru-presentatoren Sam De Bruyn, Vincent Byloo en Linde Merckpoel sloegen hun tenten op in De Schorre en riepen hun luisteraars op om geld in te zamelen voor het goede doel. De reactie was weer overweldigend. Maar liefst 2.040 acties over heel Vlaanderen brachten een voorlopige totaalsom op van 2.727.405 euro. Dat is 200.000 euro meer dan vorig jaar, toen Music For Life voor het eerst in De Schorre plaatsvond.

Sprakeloos

Sam, Vincent en Linde zijn diep onder de indruk: "We zijn gewoon sprakeloos. We hadden geen enkel idee van wat we hadden losgemaakt. Maar voor de duidelijkheid: dit is niet óns werk, maar het werk van heel Vlaanderen. Het enige wat we gedaan hebben, is één week in een kot gezeten en radio gemaakt. Wat ons betreft, had het gerust een week langer mogen duren. We hebben spijt dat het er al op zit."


Naar schatting 47.000 mensen zakten de voorbije week af naar Music For Life om de presentatoren een hart onder de riem te steken of hun actie voor het goede doel voor te stellen. Meer dan eens leverde dat unieke momenten op. Zoals vorige zondag, toen een colonne van 800 brandweermannen naar De Schorre kwam. Het bezoek leidde er zelfs toe dat het Music For Life-dorp even moest worden afgesloten.


Maar er waren ook talloze persoonlijke verhalen die aan bod kwamen. Verhalen van mensen die zelf met tegenslag te maken hadden gekregen, maar net dat gebruikten om in actie te schieten. "Het bezoek van Leni, een meisje van 15 uit Schelle, heeft me erg aangegrepen", vertelt Sam. "Zij kreeg enkele maanden geleden te horen dat ze MS had. En wat doet zij? Ze organiseert een actie ten voordele van de MS-Liga om haar lotgenoten te helpen. De moed van zulke mensen vind ik bewonderenswaardig."


"Dit voelde qua betrokkenheid van de mensen aan als de warmste editie tot nog toe", zegt StuBru-nethoofd Jan Van Biesen. "Het bewijst dat Music For Life voor veel goede doelen nog steeds een verschil maakt. Er wordt niet alleen aan fondsenwerving gedaan, maar 'de warmste week' zorgt ook voor extra naambekendheid. Voor een heleboel vzw's is Music For Life het begin van het verhaal."


Nu 'de warmste week' erop zit, kan het opkuisen beginnen. Met de slotshow eergisteren mochten Sam, Linde en Vincent hun eigen tenten reeds opbreken. De komende dagen wordt de rest van het Music For Life-dorp afgebroken. Tegen 31 december zou het terrein opnieuw vrij moeten zijn. Volgend jaar is Music For Life aan zijn tiende editie toe. Of StuBru dan opnieuw neerstrijkt in De Schorre, is nog niet zeker. Maar als het van de Bomenaars afhangt, is de radiozender opnieuw meer dan welkom.