Opmaak stamboom leidt tot gigantisch familiefeest

Familiereünie Franckx in De Krekel in Bonheiden
Marc Aerts Familiereünie Franckx in De Krekel in Bonheiden

Tot wat het opzoeken van een stamboom niet leiden kan. Zaterdag verzamelden liefst 200 Franckxen in zaal De Krekel in Bonheiden om er kennis te maken met hun voorouders en verre familieleden. Aanleiding is het genealogische onderzoek van een van hen: Bonheidenaar Joris Franckx. 

“Ik heb 40 jaar opzoekingswerk verricht. Mijn stamboom omvat twaalf generaties in lijn met een 400-tal personen en gaat terug tot 1650. Ik dacht hem voor te stellen aan een kleine groep geïnteresseerden, maar dat pakte anders uit”, lacht hij. De hele uitgebreide familie bleek geïnteresseerd. Het grote gezelschap genoot van een breugelfestijn en de voorstelling van de stamboom van de Mechelse familie, die een meubelfabriek uitbaatte in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. “De Franckxen waren generaties lang meubelmakers, tot mijn vader toe. Voordien waren het vooral schippers, keurders en kaaimeesters aan de vismijn.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos indigne

    Proficiat ,wij hebben het in 2011 ook gedaan