Minderjarige opgepakt na brutale inbraak

De politie zocht massaal naar de verdachten
Tim Van der Zeypen De politie zocht massaal naar de verdachten
De politiezone Bodukap heeft een minderjarige opgepakt. Hij wordt verdacht van een brutale woninginbraak. De jongeman werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.

De woninginbraak langs de Oude Schrieksebaan dateert van 28 oktober. “Toen werd een bewoner in de loop van de nacht geconfronteerd met vier gemaskerde mannen”, meldt het parket. Er ontstond een gevecht maar de bewoner sloeg erin om de daders weg te jagen. “Er vielen wel enkele rake klappen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond.” Een buit werd er niet gemaakt.

Afgelopen donderdagavond vielen de speurders van de lokale recherche van de politiezone Bodukap een woning binnen van een verdachte. “Daarbij werd een minderjarige uit het Antwerpse opgepakt en vervolgens voor de jeugdrechter gebracht”, zegt het parket. “De jongeman werd door een jeugdrechter in Antwerpen geplaatst in een gesloten instelling.” Voorlopig zijn de drie andere verdachten nog steeds spoorloos. Het onderzoek naar hen wordt verder gezet. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.