Mensen met ideeën gezocht voor koetshuis en kasteel Zellaer

Het kasteel van Zellaer.
Foto Legreve Het kasteel van Zellaer.
Kempens Landschap en het gemeentebestuur van Bonheiden zoeken één of verschillende partners die het als monument beschermde Kasteel en Koetshuis van domein Zellaer een nieuwe functie willen geven. Geïnteresseerden kunnen nog tot 18 februari 2018 een dossier indienen.

"Het type van de nieuwe functie vatten de gemeente en Kempens Landschap breed op. Zo zijn commerciële, educatieve, sociale, culturele private en publieke functies mogelijk. De nieuwe functie moet zeker een vorm van toegankelijkheid voor het publiek garanderen. We willen deze oproep net zo breed mogelijk verspreiden om iedereen de kans te geven zijn idee voor Zellaer aan ons voor te stellen", zegt Karolien Horckmans, projectcoördinator vzw Kempens Landschap. "Na de analyse van de kandidaatsdossiers gaan we met de meest geschikte kandidaten rond de tafel zitten. Aangezien we nog niet weten met wie we in zee zullen gaan, kunnen we nog geen verdere timing meegeven, maar we zullen zeker wel voldoende snelheid in het hele proces houden. We verwachten wel veel interesse voor deze oproep. Verscheidene geïnteresseerde ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld."

Open in maart

Het domein zelf zal vanaf 25 maart, bij de start van het toeristische seizoen, opengesteld worden. "Momenteel zijn we nog volop in de weer om het domein klaar te maken voor wandelaars: er wordt een veiligheidssnoei in de dreven uitgevoerd, paden worden vrijgemaakt en zichtassen opengesteld. Op zondag 20 mei vindt er een Kasteelfeest plaats. Vanaf dan zullen er geregeld rondleidingen plaatsvinden." (AVH)