Krassen als 'cadeautje' voor te brede wagen

Onbekende dader laat ook schaamteloos briefje achter

Deze kras vond de eigenaar terug op zijn wagen na een bezoekje aan de Colruyt.
Deze kras vond de eigenaar terug op zijn wagen na een bezoekje aan de Colruyt.
Bonheidenaar Tim Kygnée (43) heeft zaterdag een klacht neergelegd bij de politie nadat zijn auto werd bekrast op de parking van de Colruytvestiging in Pasbrug, Sint-Katelijne-Waver. Naast vier krassen liet de dader, die gefrustreerd was door de manier waarop Tim geparkeerd stond, ook een papiertje met een smiley achter. "De parkeerplaatsen aan de Colruyt zijn heel krap, maar ik stond wel mooi tussen de lijntjes."

Tim kon zijn ogen niet geloven toen hij zaterdagvoormiddag na het doen van zijn boodschappen toekwam aan zijn zilverkleurige Mercedes V-klasse op de parking van de Colruyt. Krassen op de rechterdeur van de wagen en een briefje achter de ruitenwisser. 'Toppunt van arrogantie! Cadeautje achtergelaten :-)', viel er te lezen.


"Ik had meteen de krassen opgemerkt. Deze wagen is van mijn werkgever en is nog geen maand oud. Hij is spiksplinternieuw. Die krassen stonden er nog niet, ook niet toen ik parkeerde op de parking van de Colruyt", vertelt Tim. "Ik ben er zeker van dat de dader de persoon is die naast mij stond geparkeerd. De parkeerplaatsen aan de Colruyt zijn heel krap en een V-klasse is een brede wagen, maar ik nam geen twee parkeerplaatsen in en stond mooi tussen de lijntjes."

Dit briefje werd onder de ruitenwisser gestoken.
Marc Aerts Dit briefje werd onder de ruitenwisser gestoken.

Klacht

"Deze persoon was gefrustreerd dat hij niet op een vlotte manier in de wagen kon stappen. Kan ik er dan aan doen dat die parkeerplaatsen zo smal zijn?"


Tim is niet opgezet met het 'cadeautje' en diende klacht in bij politiezone Bodukap.


"Ik heb via de sociale media een oproep gelanceerd en gaf de dader nog een kans om zich spontaan aan te melden. Dat gebeurde niet. Ik ben dan maar een klacht gaan neerleggen bij de politie. Vraag is of dit veel gaat helpen. Dankzij mijn dashcam heb ik zijn nummerplaat kunnen noteren en ik hoop dat de politie ook de camerabeelden van Colruyt opvraagt.


"De politie vroeg me naar beelden die bewijzen dat hij de dader is, maar aangezien mijn dashcam niet gericht is op de zijkant van mijn wagen, heb ik er geen in mijn bezit. Ik vrees dat ik hier nog maar weinig van ga horen."


"De winkel en parking van onze vestiging in Sint-Katelijne-Waver is twee jaar geleden vernieuwd", vertelt Colruyt-persverantwoordelijke Silja De Cock. "De breedte van de parkeerplaatsen is niet smaller dan op een andere parking en hebben gewone afmetingen. We hebben nog nooit klachten ontvangen over deze parking en hebben geen weet van incidenten."

Marc Aerts