Bonnie en Rijmie leren kinderen verkeersregels

Kinderen omstuwen Bonnie en Rijmie.
Foto Legreve Kinderen omstuwen Bonnie en Rijmie.
Het gemeentebestuur van Bonheiden zet de mascottes Bonnie en Rijmie in om de kleuters en lagere schoolkinderen alles te leren over zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer. Gisteren kregen de kinderen van De Knipoog in Rijmenam de mascottes over de vloer, samen met hun meter. Dat is de gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx.

"Bonnie en Rijmie gaan onder het motto 'Ik zie je graag!' deze week met een verkeersparcours langs bij de scholen in onze gemeente. We starten bij de Knipoog omwille van de grote werken in de dorpskern van Rijmenam", legt burgervader Guido Vaganée (N-VA) van Bonheiden uit, bevoegd voor de mobiliteit in de gemeente.

Zelfgemaakt

Bonnie en Rijmie zijn een ontwerp van communicatieverantwoordelijke van de gemeente, Isabelle Siebens. Leden van de Muziekvereniging Bonheiden gingen met naald en draad aan de slag voor de kostuums. "Het is de bedoeling dat deze mascottes geregeld van stal worden gehaald, bijvoorbeeld tijdens de week van de zwakke weggebruiker en de uitreiking van de dukaten voor de fietsende jeugd. De mascottes zullen bovendien via de online mediakanalen geregeld enkele verkeerstips meegeven aan de kinderen." (AVH)