'Parel aan de Dijle' mag wat meer blinken

Dit jaar zijn de werken begonnen voor de heraanleg van de dorpskern. Bij rioleringswerken aan Sint-Maartensberg werden oude resten van skeletten gevonden.
Legreve Dit jaar zijn de werken begonnen voor de heraanleg van de dorpskern. Bij rioleringswerken aan Sint-Maartensberg werden oude resten van skeletten gevonden.
Deze legislatuur gingen de langverwachte rioleringswerken in het centrum van Rijmenam van start. Het gemeentebestuur knoopte er ook een volledige heraanleg van de dorpskern aan vast. En toch heerst aan de 'Parel aan de Dijle' het gevoel dat er te weinig aandacht is voor de deelgemeente. Alle partijen hebben alleszins plannen met Rijmenam.

"Ook al leeft soms die negatieve perceptie, toch is deze onterecht", zegt burgervader en lijsttrekker van N-VA Guido Vaganée. "Het gemeentebestuur behandelt dossiers in functie van hoogdringendheid, planning van externe partners en mogelijke subsidieregelingen. N-VA wil graag een bevraging doen bij alle burgers van de gemeente om te kijken of er draagvlak is om de gemeente naam te wijzigen in Bonheiden-Rijmenam, op deze wijze worden de twee deelgemeenten opgenomen in de officiële naam en zorgt het ervoor dat het nog meer dan vroeger symboliseert dat Bonheiden en Rijmenam één gemeente vormen."


"De opwaarderingswerken in Rijmenam? Die zijn eerder van moeten dan van willen", klinkt het bij Lode Van Looy (BR30). "Een renovatie van de Sint-Martinuszaal staat bij ons hoog op het lijstje, net als het aanleggen van nieuwe riolering. De Wijk de Mart willen we na twintig jaar eindelijk aansluiten op de riolering. Ook de noodzakelijke busverbindingen willen we behouden en zelfs uitbreiden."

Site Meurop

Ook Open Vld en CD&V vinden de opwaardering van de Sint-Martinuszaal een prioriteit. "Het is jammer dat de Sint-Martinuszaal, iets wat de mensen toch samenbrengt, staat te verkommeren. Een grondige opwaardering van de zaal is een absolute prioriteit voor onze partij", zegt Rudi Withaegels (Open Vld). Bij Groen zien ze dan weer mogelijkheden in de ontwikkeling van de site Meurop. "De grote zalen op de site zouden een thuis kunnen zijn voor allerlei activiteiten. Wij zijn voorstander van een mix van woningen, recreatie en lokale tewerkstelling", aldus lijsttrekker Jan Fonderie. (AVH)