Vis en vlees centraal in derde editie Konfijt

De organisatoren van Konfijt.
Foto De Freine De organisatoren van Konfijt.

Konfijt heeft de derde editie van haar Food & Music Festival voorgesteld in atelier C 19. Het tweejaarlijkse festival zal dit jaar inzetten op het thema 'Surf en Turf' en vindt plaats op zondag 29 oktober. Dat is een Amerikaanse benaming voor gerechten die bestaan uit een combinatie van vis en vlees. "Voor velen is dat een erg vreemde combinatie maar toch vindt het steeds meer de weg naar het bord. We brengen het beste van de zee en het land samen", vertelt een van de organisatoren Tom Adriaensen. Het is zowel een foodfestival als een muziekfestival. Langs de ene kant heb je culinaire meesters als Guy Van Cauteren, Filip Claeys en Hendrik Dierendock maar even goed muzikale meesters als André Brasseur, Témé Tan en Jan De Smet. Die laatste zal trouwens een unieke set zingen van liedjes die op de een of andere manier verbonden zijn met eten. Op culinair vlak zijn er workshops. Zo kan je er leren mosterd maken of leer je hoe je een vis moet fileren. Er zijn ook tafelgesprekken met Cathérine Vandoorne van De Madammen op Radio 2 als gastvrouw. Christer Elfving zal als presenator ook verschillende kookduels aan elkaar praten. Geen wedstrijden maar een amusant koksduo dat elk een gerechtje zal presenteren dat het publiek ook kan proeven voor 6 euro. Alle info op www.konfijt.be. (ADA)