Leerlingen zamelen speelgoed in voor leeftijdsgenootjes asielcentrum

Na een lange zoektocht vinden de kinderen de Sint met hulp van de Zwarte Pieten.
Benoit De Freine Na een lange zoektocht vinden de kinderen de Sint met hulp van de Zwarte Pieten.

De kinderen van Dorpsschool Vremde hebben hun gouden hart laten zien. De afgelopen dagen verzamelden ze hun eigen speelgoed en schonken het aan het opvangcentrum voor asielzoekers in Broechem. Het gaat om speelgoed dat nog in goede staat is maar waar ze niet meer mee spelen omdat ze te oud geworden zijn. “Bovendien gebruiken we de inzamelactie als leerrijke kapstok om de kinderen iets bij te leren over vluchtelingen en waarom mensen vluchten. Maar ook dat het niet zo vanzelfsprekend is dat elk kind speelgoed heeft,” vertelt directeur Ivan Cockx. Bakken en bakken speelgoed, van teddyberen tot auto’s, knutselgrief en puzzels, werd aangeleverd. 

Sinterklaas

Vandaag kwam de sint naar het opvangcentrum die spelletjes speelde met de kinderen. Nadien mochten de 65 kinderen elk een drietal spullen kiezen die ze graag wilden. Omdat de kinderen vaak niet vertrouwd zijn met Sinterklaas, kregen ze eerst een beetje uitleg. “Ze verwarren Sinterklaas in het begin met de Kerstman maar al gauw snapten ze dat er nog een kindervriend is,” klinkt het bij het opvangcentrum. Ook de ouders van de kinderen werden betrokken bij het sinterklaasfeest. Zij mochten nog een aantal spulletjes kiezen voor hun kinderen en die deze nacht verstoppen op hun kamer. En zo hebben ook deze kinderen er een fijn sinterklaasfeest opzitten. 

Met de hulp van de Zwarte Pieten gaan de kinderen op zoek naar Sinterklaas.
Benoit De Freine Met de hulp van de Zwarte Pieten gaan de kinderen op zoek naar Sinterklaas.
Het speelgoed dat werd ingezameld door de kinderen van de dorpsschool.
Benoit De Freine Het speelgoed dat werd ingezameld door de kinderen van de dorpsschool.
Met de hulp van de Zwarte Pieten gaan de kinderen op zoek naar Sinterklaas.
Benoit De Freine Met de hulp van de Zwarte Pieten gaan de kinderen op zoek naar Sinterklaas.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.