Leerlingen geven broeder Frans (100) overgetelijke verjaardag

Broeder Frans wordt een volle sporthal binnengereden.
KOS Broeder Frans wordt een volle sporthal binnengereden.

Broeder Frans Geens is gisteren 100 jaar geworden, en dat kon niet onopgemerkt voorbijgaan. In het Sint-Gabriëlcollege, waar Frans jarenlang les heeft gegeven, werd hij opgewacht door een erehaag van leerlingen en leraars. Zij ontvingen de eeuweling met een overdonderend applaus, zongen liedjes, deden dansjes en hadden talloze verjaardagscadeaus gemaakt. Broeder Frans kon zijn ogen niet geloven. "Dit is werkelijk formidabel. Ik wil iedereen van harte bedanken. Ik ben echt sprakeloos", glunderde hij.


Broeder Frans werd 100 jaar geleden geboren in Boechout. Op zijn zeventiende werd hij tot broeder benoemd. In de Tweede Wereldoorlog werd hij gemobiliseerd als soldaat en zat hij zes maanden als krijsgevangene vast in Duitsland. Nadien maakte hij carrière als leraar, eerst in de basisschool van Etterbeek, nadien in Sint-Gabriël in Boechout.


Ondanks zijn rijpe leeftijd is Frans nog steeds een echte levensgenieter. Tegen een glaasje alcohol van tijd tot tijd zegt hij geen nee. "Mijn geheim om zo oud te kunnen worden? Langzaam leven", aldus de jarige. "En zo veel mogelijk van het leven profiteren. Dat hoop ik zelf alvast nog een paar jaar te kunnen doen. Maar dan moet ik natuurlijk wel gezond blijven." (BCOR)

De eeuweling kan zijn tranen niet meer bedwingen.
KOS De eeuweling kan zijn tranen niet meer bedwingen.
De leerlingen vormen een erehaag voor broeder Frans op de speelplaats.
KOS De leerlingen vormen een erehaag voor broeder Frans op de speelplaats.