Veroordeeld voor bestelen van eigen hulpbehoevende moeder

Illustratiefoto.
RV Illustratiefoto.
Een man uit Blankenberge is veroordeeld tot een maand cel met uitstel omdat hij zijn eigen 81-jarige hulpbehoevende moeder, een vrouw uit Veurne, oplichtte. 

Toen zijn vader tien jaar geleden stierf, kreeg beklaagde Geert V. het beheer over de rekeningen van zijn moeder. Hij bracht de rekeningen na verloop van tijd over naar een kantoor in zijn woonplaats Blankenberge, waarna zijn moeder geen uittreksels meer kreeg en niet wist wat er gaande was. Jarenlang schreef Geert V. sommen geld over naar eigen rekeningen of haalde hij cash af. Maar na tien jaar kwamen de diefstallen dan toch aan het licht, waarop de familie klacht indiende tegen de zoon en de politie een onderzoek startte. 

Volgens de advocaat van de familie ging het om 50.000 euro. Op het proces bekende Geert V. dat hij geld had gestolen, al ging hij het volgens hem over ongeveer 20.000 euro. Dat bedrag achtte de rechter ook bewezen in het vonnis, waardoor de man zijn moeder 20.000 euro moet terugbetalen. Daarnaast kreeg hij ook nog een boete van 600 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.