UPDATE: Man die zware frontale botsing veroorzaakte had gedronken

Nog drie gewonden in het ziekenhuis, waarvan twee in kunstmatige coma

De hulpdiensten haalden de zwaargewonde slachtoffers voorzichtig uit de wagen.
Jan Van Maele De hulpdiensten haalden de zwaargewonde slachtoffers voorzichtig uit de wagen.
De 28-jarige S.E. uit Knokke-Heist (28) had teveel gedronken toen hij het zware ongeval met vijf betrokken voertuigen veroorzaakte in Blankenberge, vrijdagavond op de Brugse Steenweg. Twee zwaargewonde slachtoffers worden nog steeds in kunstmatige coma gehouden. Viviane Swaenepoel (66) uit Blankenberge verkeert volgens de politie nog altijd in levensgevaar.

De bestuurder van de bestelwagen die frontaal inreed op de Peugeot Partner met vier inzittenden had teveel alcohol op. Dat bleek na een bloedproef in het ziekenhuis. De politie bevestigt en zegt dat zijn rijbewijs voor 15 dagen is ingetrokken en hij zich later voor de politierechtbank zal moeten verantwoorden. Bij de zware klap rond 18.30 uur werden nog  drie andere voertuigen geraakt, maar de tol in het aangereden voertuig, een Peugeot Partner, was het zwaarst. 

Gerda Decoster (66) uit Blankenberge zat achteraan in de Peugeot met vier inzittenden. “We waren op weg naar een restaurant in Damme. Wat er precies gebeurd is, kan ik niet zeggen. Ik heb een black-out”, getuigt Gerda vanop haar ziekenhuisbed. Ze liep lichte verwondingen op, maar moet nog even in het ziekenhuis blijven.

Haar partner Ernst Durwen (67) uit Duitsland is er erger aan toe, hij zat vooraan op de passagiersstoel. “Het heeft een uur geduurd voor de hulpdiensten Ernst uit de auto kregen. Hij heeft meerdere complexe breuken opgelopen en wordt geopereerd. Ze houden hem in kunstmatige coma omdat hij anders te veel pijn zou hebben”, gaat Gerda verder. De man verkeerde even in kritieke toestand, maar dat levensgevaar zou nu geweken zijn. “Ik kan alleen maar hopen dat Ernst en Viviane snel zullen genezen, maar de fysieke tol is zwaar en de revalidatie zal ongetwijfeld lang duren”, getuigt Gerda.

Spoedoperatie

Viviane Swaenepoel (66) uit Blankenberge zat op de achterbank naast haar vriendin Gerda. Viviane heeft lang gewerkt in restaurant Seagull in Blankenberge, de zaak van Gerda die enkele jaren geleden plaats heeft gemaakt voor een nieuwbouwproject. Viviane verkeert volgens de politie nog altijd in levensgevaar. Ook zij liep heel wat complexe breuken op, wordt in kunstmatige coma gehouden en heeft ondertussen een spoedoperatie achter de rug.

Van de Peugeot Partner bleef maar weinig meer over.
Jan Van Maele Van de Peugeot Partner bleef maar weinig meer over.

De man (59) uit Dilsen-Stokkem die aan het stuur van de aangereden Peugeot Partner zat, een vriend van Gerda, Viviane en Ernst, mocht het ziekenhuis vrijdagavond al verlaten. Ook S.E. uit Knokke-Heist (28), de man die het ongeval veroorzaakte door van de baan af te wijken, is al uit de kliniek ontslagen. Hem wacht allicht een stevige vervolging en schadeclaims.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jason Vermeersch

  Beterschap aan de familie en slachtoffers.

 • Evelien Desutter

  Ongelofelijk veel verdriet en ellende in de familie nu...geen woorden maar enkel koude rillingen. Onbegrip en machteloosheid....

 • Jef Heffens

  In ieder geval levenslang rijbewijs intrekken. Dat is de overheid verplicht tov van de andere burgers die niet onder alcohol de weg op gaan.

 • Marc de Waele

  Beterschap

 • Clarie Kries

  Veel sterkte aan de slachtoffers en hun familie