Storm houdt ook huis in Blankenberge: opvallende incidenten met aanhangwagen en paardenstal

Een aanhangwagen werd omver geblazen op de zeedijk in Blankenberge, terwijl de bestuurder nog aan het rijden was.
Benny Proot Een aanhangwagen werd omver geblazen op de zeedijk in Blankenberge, terwijl de bestuurder nog aan het rijden was.
Ook in Blankenberge heeft de storm zondag stevig huisgehouden. Zo is een paardenstal uit een weide op de treinsporen beland met verkeershinder op de Zeebruggelaan tot gevolg. Ook een aanhangwagen van een bestelwagen werd omgeblazen op de zeedijk terwijl de bestuurder aan het rijden was.

“Kort na de middag is tussen de Zeebruggelaan en de Lissewegestraat een paardenstal uit een weide op de treinsporen gewaaid. Daardoor bleven de slagbomen in de Zeebruggelaan naar beneden. Het detectiesysteem op de sporen nam de stal aan voor een trein”, zegt commissaris Philippe Denoyette van de politie Blankenberge/Zuienkerke. Het treinverkeer was al stilgelegd in West-Vlaanderen door het stormweer, maar het incident veroorzaakte toch enige verkeershinder.

Een paardenstal waaide weg in de Lissewegestraat in Blankenberge. De brandweer maakt de sporen vrij.
Benny Proot Een paardenstal waaide weg in de Lissewegestraat in Blankenberge. De brandweer maakt de sporen vrij.

“De Zeebruggelaan is een drukke straat, dus ontstond er meteen een lange file aan de slagbomen. De brandweer en Infrabel begonnen met het ruimen van de sporen, maar plots waaide ook een grote tak over het spoor en ontstond hetzelfde probleem. In totaal hebben we drie uur het verkeer geregeld aan de sporen”, weet Denoyette. Volgens hem waren er in Blankenberge dertig oproepen voor stormschade: vooral weggeblazen dakpannen van woningen en gebouwen, ontwortelde bomen en omgevallen hekken, verkeersborden en werftoiletten.

Eén opvallend feit liet zich bemerken op de zeedijk. Daar had de wind een aanhangwagen van een bestelwagen omver geblazen, terwijl de bestuurder nog aan het rijden was. Het ongeval kende geen zware gevolgen, maar de aanhangwagen moest wel getakeld worden.

De brandweer verwijdert de omgewaaide paardenstal van de sporen.
Benny Proot De brandweer verwijdert de omgewaaide paardenstal van de sporen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.