Sea Life verzorgt 500ste zeehond

Deze zeehond werd onlangs nog vrijgelaten.
Benny Proot Deze zeehond werd onlangs nog vrijgelaten.
Sea Life Blankenberge verzorgt op dit moment de 500ste zeehondenpup sinds het opvangcentrum werd opgericht in 1998. De grijze zeehond werd zondag opgehaald in Nieuwpoort.

“Het vrouwtje van 19 kilo had hoge koorts en was erg uitgeput”, vertelt hoofdverzorger Manu Potin. “Ze had ook last van een enorm abces in de nek. Ze werd dan ook meteen geopereerd en herstelt goed. We verwachten dat we deze zeehond over enkele maanden mogen vrijlaten.” 

Sinds 1998 zet Sea Life zich in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan de Belgische kust. Iedere jaar worden zo tientallen zeehonden opgevangen, intensief verzorgd en vervolgens terug vrijgelaten op het strand van Blankenberge.

De organisatie heeft enkele tips. “Een zeehond die op het strand ligt opgekruld in de vorm van een banaan, help je het best door afstand te houden. De zeehond komt er om uit te rusten en hoeft niet meteen terug in zee. Door tien meter afstand te houden ervaart het dier geen stress en kan het goed uitrusten voor het terug op vis gaat jagen in zee. Ligt de zeehond helemaal plat, dan neem je best contact op met het rescueteam via 0477/34.58.90.”

“De afgelopen jaren hebben wij 500 zeehonden mogen opvangen, verzorgen en terug vrijlaten dankzij de steun van onze adoptieouders”, aldus Manu Potin. De 500ste zeehondenpup is de komende maanden te bezoeken in het zeehondenopvangcentrum. Momenteel verblijven er nog vijf opgevangen zeehonden in het centrum.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.