Sea Life vangt aangespoeld zeehondje op kerstdag op

De verzwakte zeehondenpup kon snel gevangen worden.
JHM De verzwakte zeehondenpup kon snel gevangen worden.
Het reddingsteam van Sea Life in Blankenberge kreeg op Kerstdag rond 17 uur de melding dat er een zeehondje was aangespoeld op het strand, en zich ter hoogte van de netten bevond. 

Het team ging ter plaatse en stelde vast dat het om een verzwakt dier ging. Het kon vrij snel gevangen worden. “Het gaat om een zeehondje van ongeveer vier weken oud, een vrouwtje. Het jong weegt 14,2 kilogram. De zeehond was vermoeid en werd door ons opgevangen”, klinkt het bij Sea Life. Het jong was ook gemarkeerd, al is het niet duidelijk wie het opgemerkt heeft.” De jonge zeehond zal nu een poosje bij Sea Life blijven tot hij voldoende aangesterkt is en terug vrijgelaten kan worden. De kerstpup krijgt ondanks de symbolische dag waarop hij gevonden werd geen speciale naam. Het jong kan worden geadopteerd en wie dat doet, mag de naam kiezen. Sea Life vraagt voorzichtig te zijn als een zeehondenjong wordt gevonden. Het centrum vraag afstand te houden en het dier niet aan te raken, want soms rusten zeehonden gewoon uit. Als het dier gewond is of plat op de grond ligt, kunnen het zeehondenopvangcentrum of de politie gecontacteerd worden.

De verzwakte zeehondenpup kon snel gevangen worden.
JHM De verzwakte zeehondenpup kon snel gevangen worden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.