Polen gestraft voor zakkenrollen op trams

De dieven sloegen toe op de kusttram.
Foto Coulier De dieven sloegen toe op de kusttram.
Drie Poolse mannen werden door de Brugse strafrechter gestraft nadat ze meermaals betrapt werden op zakkenrollen op de kusttram. 

Van de drie mannen kwam enkel K.G. zich verantwoorden, J.D. en W.M. stuurden hun kat. “De drie komen samen in aanmerking voor minstens drie feiten van zakkenrollerij op de kusttram in de periode rond juni en juli vorig jaar”, sprak de procureur. “Op 14 juli werd het trio betrapt door een getuige. De feiten werden ook op camerabeeld vastgesteld. Enkele weken eerder registreerde de camera op de kusttram in Blankenberge ook al een diefstal en ook op 3 juni was dat het geval, deze keer aan het tramstation in Oostende. Het zijn geen onbekenden voor het gerecht, ik vraag een effectieve celstraf.” De rechter ging daar ook op in en gaf K.G. en J.D. elk een jaar cel en 800 euro boete. W.M. kreeg 15 maanden cel en 800 euro boete.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stan Vankoo

    Ben ook bestolen op de tram. Een Macedoniër werd veroordeeld en beloofd ieder slachtoffer terug te betalen! Nietes dus!!! Bij navraag procureur moest ik op eigen kosten een deurwaarder aanspreken!! Dat gedoe op de kusttram is schering en inslag!