Ga naar de mobiele website
^ Top

Man plet buur tussen auto en muurtje na twist over parkeerplaats

In de Leon Nuytemanslaan in Blankenberge vond zaterdagavond rond 20 uur een zwaar geval van agressie plaats. Een 43-jarige man werd door zijn overbuur geplet tussen diens auto en een tuinmuurtje na een twist over een parkeerplaats. Het slachtoffer brak twee vingers en liep een zwaar knieletsel op. "De dader werd gearresteerd en moet in snelrecht voor de rechtbank komen", meldt het parket. Hij werd gisteren wel weer vrijgelaten.

Het slachtoffer is minstens twee maanden werkonbekwaam en heeft er al een operatie aan zijn vingers op zitten.


"Ik had mijn auto gewoon reglementair geparkeerd op een parkeerplaats voor zijn deur. Om 20 uur hoorde ik aanhoudend getoeter van op straat. Hoewel mijn overbuur zijn auto nog kwijt kon achter de mijne, wilde hij zich parkeren waar mijn auto stond. Hij begon gebaren te maken en ik ging dan maar naar beneden", vertelt het slachtoffer.

Discussie

Eens beneden, wilde het slachtoffer de discussie aangaan. "Mijn overbuur, die ik overigens nog nooit heb gesproken, wilde van geen discussie weten. Hij deed alsof hij mijn wagen zou aanrijden. In plaats daarvan reed hij in mijn richting. Hij plette mijn benen tussen het tuinmuurtje en zijn auto. Met mijn handen probeerde ik mijn knieën nog te beschermen. Ik schreeuwde het uit en had ongelofelijk veel pijn", gaat het slachtoffer verder.

Knie dubbel zo dik

Hij kon zichzelf loswrikken en naar binnen vluchten. Zijn vrouw belde de politie en later ook een ambulance. "Ik viel haast flauw van de pijn. Mijn knie was en is nog steeds dubbel zo dik als normaal. De artsen moeten zelfs nog onderzoeken wat er gebroken is. Ik ben ervan gechoqueerd."


Het parket besliste de dader voor de rechtbank te dagen in snelrecht, op basis van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Tevens wordt hij vervolgd op grond van de wapenwet omdat hij zijn auto als wapen gebruikte. De man is intussen vrijgelaten en zijn auto werd in beslag genomen. (BBO)

Meer over


Meld een bug