Komt ecogolfterrein er toch niet? Dumery wil De Sol herbekijken

Het project De Sol met een nieuw ecogolfterrein en een vastgoedproject aan de oostkant van Blankenberge staat op de helling.

De nieuwe bestuursploeg N-VA, CD&V en sp.a zou het project niet genegen zijn. Nabij de Floréal in Blankenberge zou het nieuwe golfterrein omgeven worden door vierhonderd woningen. Maar toekomstig burgemeester Daphné Dumery (N-VA) liet al verstaan het project te herbekijken. "Het zou van heel slecht bestuur getuigen om dit project af te voeren", reageert schepen Björn Prasse (Open Vld), die straks in de oppositie terechtkomt.


"We hebben hier al honderdduizenden euro's in geïnvesteerd, met goedkeuring van onder meer N-VA. Dat belastinggeld zou dan verkwist zijn. Dit mogen we niet laten gebeuren." De ontwikkeling van het gebied De Sol sleept het stadsbestuur al een poos mee: van in de tijd dat het tussen Open Vld en N-VA en sp.a nog koek en ei was. Björn Prasse: "Ik roep absoluut op aan de nieuwe meerderheid om het kind niet met het badwater weg te gooien en naar de toekomst te kijken. Dit is ook een woonuitbreidingsgebied. Er is nood aan extra woningen in Blankenberge en dat kan op deze plaats." Het project De Sol stond gisteren op de agenda van de gemeenteraad. (BHT)