Grootschalige controleactie op kusttram: zwartrijders, illegalen en geseinde personen

De politie hield zaterdagnamiddag een grote controleactie op de kusttram.
PZ Bredene/De Haan De politie hield zaterdagnamiddag een grote controleactie op de kusttram.
Bij grootschalige controles op de kusttram in De Haan en Blankenberge op zaterdagnamiddag zijn 42 zwartrijders betrapt, 7 vluchtelingen opgepakt en 4 geseinde personen gearresteerd. Het was een samenwerking tussen De lokale politie Bredene/De Haan en Blankenberge/Zuienkerke, De Lijn, Dienst Vreemdelingenzaken en de federale politie. 

Op 36 tramstellen werden in totaal 1430 tramreizigers gecontroleerd. “Er werden zeven bestuurlijke aanhoudingen verricht op basis van de vreemdelingenwetgeving. Vijf personen, drie Eritreeërs, een Algerijn en een Libiër, werden opgesloten in het gesloten centrum in Steenokkerzeel. Voor één persoon is het nog wachten op de beslissing van Dienst Vreemdelingenzaken. Een andere mocht beschikken na grondige controle van zijn documenten”, zegt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan. 

Er zaten  ook 42 zwartrijders op de trams. Ze kregen een GAS-boete. Vier personen bleken geseind te staan in de politiedatabank en werden gearresteerd. Verder zijn nog pv’s opgesteld voor een verboden wapen en drugsbezit. De politie spreekt van een geslaagde samenwerkingsactie tussen de verschillende diensten. “Veiligheid is geen zaak is van de politie alleen. Als we onze krachten bovendien kunnen bundelen, levert dat een beter resultaat op voor iedereen”, aldus Dennis Goes. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.