Drie kleutertjes zwaar verbrand in schoolrefter: "Ze hingen aan reling, al het eten en heet water viel op hen”

Jan Van Maele
In basisschool d’Oefenschool in Blankenberge zijn drie kleuters van drie jaar naar het ziekenhuis gebracht met zware brandwonden nadat er een pot kokend water en eten op hen terecht was gekomen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. 

Het incident gebeurde kort na de middag in de refter. De kinderen waren aan het aanschuiven aan een mobiele toog waar het eten werd opgeschept. De kinderen gingen aan de reling hangen waarop dienbladen worden gezet, maar omdat de toog niet verankerd was, viel de toog om. Zowel het eten als een bak heet water kwamen op de kinderen terecht. Twee daarvan liepen zeer zware brandwonden op. De andere kleuter raakte ook verbrand.

De drie werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere verzorging, maar het minst gewonde kind heeft intussen het ziekenhuis al verlaten. Bij de andere twee kinderen zou sprake zijn van zeer zware brandwonden, maar omdat de kinderen hun jas al aan hadden, zouden ze gespaard gebleven zijn van nóg ergere kwetsuren. 

De dienst slachtofferhulp ving de aangeslagen leerlingen en leerkrachten op.

Maerlantschool Blankenberge
Jan Van Maele Maerlantschool Blankenberge
Benny Proot17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Met kleuters moet je naast een zeer goed stel ogen ook nog ogen op je kont, je rug, je ellebogen enz.... hebben. Een ongeluk is nooit ver weg.

 • Elke Celis

  En daar staan ze dan verbijsterd, alsof het niet te voorzien of voorkomen is. Van zo'n wijze voorzieningen moeten we het hebben. Arme kinderen!!!

 • Steve Van der Vekens

  Is het ondenkbaar dat kleuters daar zouden kunnen opklimmen? Ik had dat al lang zien aankomen,

 • Cor Dierckx

  De wet van Murphy heeft toegeslagen hopelijk herstellen de kleuters volledig.

 • Albert Jacobs

  Het siert die mevrouw dat ze toch geen schuldige vernoemt