Bejaarde man sterft na aanrijding

TWEE VERDACHTEN DIE VLUCHTMISDRIJF PLEGEN OPGEPAKT

De twee slachtoffers worden per ambulance weggevoerd.
Benny Proot De twee slachtoffers worden per ambulance weggevoerd.
Een 78-jarige man uit Blankenberge is gisteren overleden na een ongeval met vluchtmisdrijf. Hij was samen met zijn 76-jarige echtgenote aan het oversteken langs de A. Ruzettelaan toen de bestuurder van een kleine bestelwagen hen opschepte en wegvluchtte. Even later kon de politie het gehavende voertuig aantreffen. Twee verdachten werden gearresteerd op verdenking van het vluchtmisdrijf.

Het ongeval gebeurde even na 15 uur langs de A. Ruzettelaan in Blankenberge. Het bejaarde koppel woont in Blankenberge en was net aan het oversteken toen het noodlot toesloeg. De bestuurder van een kleine bestelwagen merkte de voetgangers te laat op en reed hen aan. Meteen daarna vervolgde de chauffeur zijn of haar weg met het zwaar gehavende voertuig. "De hulpdiensten hebben de slachtoffers ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Vooral de 78-jarige man was er meteen na het ongeval slecht aan toe", zegt politiewoordvoerder Philip Denoyette. "In de loop van de avond is hij overleden aan zijn verwondingen." Zijn 76-jarige echtgenote raakte ook zwaargewond, maar bleef wel bij bewustzijn. Zij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De daders reden met dit voertuig.
Benny Proot De daders reden met dit voertuig.

Wagen teruggevonden

Volgens het parket van Brugge gebeurde het ongeval niet op een zebrapad. Dat betekent echter niet dat het bejaarde koppel op die plaats niet mocht oversteken. In de onmiddellijke omgeving is namelijk geen zebrapad aangelegd. Door het ongeval was de A. Ruzettelaan enkele uren plaatselijk afgesloten. De politie van Blankenberge deed de nodige vaststellingen en startte ook meteen een zoektocht naar de vluchtende bestuurder. Dankzij het snelle speurwerk konden ze het betrokken voertuig korte tijd later terugvinden. De wagen stond geparkeerd op een boogscheut van de plaats van het ongeval. De impact van het ongeval was duidelijk te zien. De vooruit was verbrijzeld en ook een zijspiegel was zwaar beschadigd.


Van de bestuurder en eventuele passagier was op dat moment al geen sprake meer. De eigenaars van de wagen namen de benen en werden gisterenavond meteen opgespoord. Dat leverde snel resultaat op. De politie kon twee verdachten arresteren. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie op het moment van het ongeval achter het stuur zat.

Deskundige aangeduid

De politie kon gisterenavond nog niet kwijt of er sprake was van een positieve ademtest. Ook over de verklaring van de verdachten, een man en vrouw, is nog geen duidelijkheid. "We wachten het verder onderzoek en de verhoren af om meer klaarheid te krijgen in de zaak", aldus Philip Denoyette.


Het parket van Brugge besloot alvast een verkeersdeskundige aan te stellen om de omstandigheden van de aanrijding helemaal in kaart te brengen. Hoe dan ook wacht de aanrijder nog een strenge straf in de politierechtbank.