13 kilometer slingers, 550 ledlijnen en 62 kerststerren...: Blankenbergse kerstversiering compleet

De kerstverlichting in de Kerkstraat.
Benny Proot De kerstverlichting in de Kerkstraat.
13.510 meter led)slingers in 460 bomen, 550 meter led-lijnen op historische gebouwen, 41 stuks kerstpanelen op verlichtingspalen, 60 panelen aan overspanningskabels in de centrumstraten, 62 kerststerren op palen, en last but not least 7 ornamenten rond specifieke thema’s: de nieuwe Blankenbergse kerstversiering is dit najaar compleet. 

Prijskaartje: 176.826 euro voor de aankoop van al dat moois en een exploitatiebudget voor vier jaar van in totaal 487.000 euro. Tel daarbij ook nog eens 4.730 euro voor de aankoop van kerstbomen. 

Het contract wordt dit en de komende twee jaren uitgebreid met 8 bollenpanelen aan beide zijden van het Leopoldpark en een bijkomend ornament op het Leopold III- plein”, zegt schepen Patrick De Klerck (Open Vld). 

“Ook het rendier wordt verplaatst naar de rotonde Vredelaan. Tot slot doen we nog een extra inspanning voor onze Zeedijk. Er komen drie bijkomende kerstornamenten bij aan de King Beach, de rotonde van de Pier en de Leopoldstraat.” De inspanningen waren nodig, aldus De Klerck. 

“Blankenberge mikt ook in de kerstperiode op veel toeristen en wil haar bewoners iets moois aanbieden. Ik denk dat het resultaat er mag zijn. De verlichting kan bovendien nog jaren mee.” 

Wie wil, kan vanaf komend weekend bovendien ook de schaatspiste op.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Serge Van den Bosch

    Hopelijk maken de lelijke strandtenten plaats voor een echte originele warme en gezellige kerstmarkt zoals het zou moeten zijn! Bevoorbeeld zoals in Oostende en Brugge! Het is de bedoeling dat er in de Kerstperiode kerstmuziek wordt gespeeld en geen carnaval met onnozele carnavalsmuziek! Respecteer de periode aub! De periode dat we op de strandtenten moeten kijken duurt al lang genoeg! We kijken ernaar uit....